-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Întreruperi ale furnizării apei și presiune scăzută în localități din preajma Pașcaniului și în Târgu Frumos

Precipitațiile consistente înregistrate în noaptea de 15/16 iunie 2021 în bazinul hidrografic al râului Ozana au determinat antrenarea masivă de aluviuni, care au condus la o creștere a turbidității cu mult peste limita admisă, cu influențarea calității apei în drenul nou al aducțiunii Timișești.
Pentru protecția calității apei, ApaVital a luat decizia închiderii stăvilarelor de pe firele 2 și 3 ale aducțiunii și descărcarea drenului. Manevra de amorsare va fi efectuată ulterior, în funcție de evoluția turbidității apei din dren.
În aceste condiții, începând de miercuri 16 iunie 2021, furnizarea apei potabile va fi întreruptă treptat, odată cu consumarea rezervelor de apă din rezervoare, în localitățile Miroslovești, Botești, Hanul Ancuței, Iugani, Mogoșești-Siret, Hălăucești, Roman, Mircești, Răchiteni, Strunga, Târgu Frumos, Ion Neculce, Războieni, Bălțați, Mădârjești, Podu Iloaiei, Erbiceni, Dumești și Lețcani. Pentru consumatorii alimentați direct din aducțiune efectul se va resimți începând cu orele 14.00.
În localitatea Valea Lupului, apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută, iar utilizatorii alimentați direct din aducțiunea Timișești vor rămâne fără apă potabilă începând cu orele 17.00.
În municipiul Iași, apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută către utilizatorii de la imobilele de maximum P+4 din cartierele Păcurari, Dacia, Alexandru cel Bun, Galata, Mircea cel Bătrân, Podu Roș și Nicolina 1.
Furnizarea apei potabile va fi reluată imediat ce turbiditatea apei în drenul Timișești va reveni la valorile admise.
Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.
Sursa Apavital

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow