16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

Internet gratuit în zece zone publice din Paşcani

Stăm din ce în ce mai bine la capitolul conectivitate pe internet, în zonele publice. Pascaniul a finalizat de implementat un proiect prin care în zece zone ale municipiului au fost amplasate echipamente wireless care să asigure utilizatorilor accesul gratuit. Investiţia a fost dată în folosinţă de câteva zile, a u fost făcute probele şi este functionala.
Astfel puteţi naviga pe internet de pe tablete sau telefoanele mobile dacă vă aflaţi pe Esplanada din Vale, în fata Primăriei sau Casei de Cultura sau în Parcul Municipal. De asemenea în zonele terenurilor de sport de la şcolile generale din suburbia au fost montate echipamente wireless cu acces gratuit.

Investiţia nu a fost costisitoare. Municipalitatea a primit un bon valoric de 15 000 euro în cadrul unui proiect european de digitalizare şi trebuie să asigure mentenanţa, din fonduri proprii. Cererea a fost depusă în noiembrie 2019. Bugetul total al programului este de 42 milioane de euro. La nivelul UE sunt 2800 de municipalităţi câştigătoare iar din România peste 200 de localităţi. Pascaniul a fost printre primele localităţi care a accesat aceasta finanţare cu condiţia ca investiţia să fie menţinută funcţională cel puţin trei ani de zile. Reprezentanţii Primăriei precizează că echipamentele nu colectează de la utilizatori date cu caracter personal şi nu vor crea dificultăţi celorlalte staţii wireles din zonele unde au fost amplasate.

 

COMUNICAT

             De câteva zile sunt funcționale cele 10 puncte din Municipiul Pașcani unde cetățățenii se pot conecta gratuit la internet wireless. Primăria Municipiului Pașcani a fost printre primele administrații locale ce a accesat și proiectul a fost aprobat de către Uniunea Europeană. Valoarea unui bon oferit de UE pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless este de 15 mii euro.

Astfel, după toate etapele parcurse, de câteva zile sunt funcționale cele 10 puncte din Municipiul Pașcani unde cetățățenii se pot conecta gratuit la internet wireless.

Este vorba despre:

 1. Esplanada zona vale (între str. 1 Decembrie 1918 și str. Gării)
  2. Piața Mihail Sadoveanu Pașcani ( zona din fața casei de cultură)
  3. Platoul din fața primăriei noi (str. Ștefan Cel Mare, nr. 16)
  4. Parcul municipal (str. Parcului)
  5. Parcul municipal (zona de promenadă de lângă lacul Peștișorul)
  6. Școala Blăgești (Blăgești, nr. 36 – zona terenului de sport)
  7. Școala Gâștești (Gâștești, str. Pietriș, nr. 21 – zona terenului de sport)
  8. Școala Lunca (Lunca, nr. 172 – zona terenului de sport)
  9. Școala Sodomeni (Sodomeni, nr. 22 – zona terenului de sport)
  10. Școala Boșteni (Boșteni, Nr. 45 – zona terenului de sport)

Toate punctele de acces WiFi4EU vor fi gratuite şi vor funcţiona cel puţin trei ani. Reţelele finanţate prin WiFi4EU nu vor colecta date cu caracter personal şi nu se vor suprapune cu servicii publice sau private gratuite existente de o calitate similară.  Costurile pentru intretinerea retelei este acoperit de Municipiul Pașcani.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow