9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Inteligența copiilor, amenințată de ChatGPT. Specialiștii români trag un semnal de alarmă

O aplicație care folosește inteligența artificială a devenit faimoasă printre elevii din toată lumea, în doar două luni de la lansare, pentru răspunsurile rapide pe care le dă la orice întrebare.

Pentru mulți, roboțelul ChatGPT a devenit indispensabil în efectuarea temelor, însă experții atrag atenția că, deși răspunsurile generate sunt  articulate în multe domenii, acestea sunt de foarte multe ori greșite. În plus, subliniază aceștia, folosirea inteligenței artificiale la efectuarea temelor afectează semnificativ funcțiile psihice precum atenția, concentrarea, memorarea, gândirea sau  raționamentul

Pe 30 noiembrie anul trecut se năștea ChatGPT (chatbotul sau chatroboțelul) o aplicație care folosește inteligența artificială, antrenată să interacționeze cu utilizatorii într-un mod cât mai natural. A atras rapid atenția pentru răspunsurile sale detaliate și articulate în multe domenii. Elevii și studenții au descoperit în foarte scurt timp că roboțelul îi poate ajuta să redacteze în doar câteva secunde texte pe orice temă. Și nu doar atât. ChatGPT poate să rezolve funcții matematice, să genereze imagini pornind de la un prompt simplu sau să producă coduri HTML. Practic, ChatGPT este „instruit” de o varietate de texte preluate de pe internet, iar răspunsurile sunt generate sub forma unui dialog.

Continuarea pe Adevarul 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow