9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Cum recunoști mierea contrafăcută. Comisarii europeni vor să schimbe legislația de etichetare

Mierea este unul dintre cele mai contrafăcute alimente la nivel mondial. Doar testele de laborator pot arăta dacă produsul este natural 100%.

Pentru că piața este invadată de falsuri, care provin în special din China, comisarii europeni vor să schimbe legislația de etichetare.

România este unul dintre cei mai mari producători de miere ai Uniunii, iar apicultorii noștri pierd sume colosale din cauza mierii ieftine care vine din țările extracomunitare”, spun responsabilii din Ministerul Agriculturii.

Pe multe borcane de miere din magazine, originea produsului este neclară. Acum, legislatia nu obligă producătorii să treacă în mod clar pe eticheta proveniența ingredientelor. Din această cauză, piața este invadată de miere contrafăcută. Iar falsurile sunt aproape imposibil de sesizat de consumatori.

Cum recunoști mierea contrafăcută

Ioan Fetea, președintele Asociației Crescătorilor de Albine: “Cu cât amestecul de miere este mai bogat în proveniență, din două, trei țări, cu atât și calitatea este mai îndoielnică. E ușor de identificat mierea de tei care are o aromă de tei extraordinar de puternică. Mierea de salcâm o depistăm mai ușor față de alte sortimente pentru că întotdeauna trebuie să fie fluidă și, în al doilea rând, are o culoare de la transparent până la gălbui cum este și aceasta. În rest, e greu de depistat calitatea.”

Continuarea pe Stirile PRO TV 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow