18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021

Înţelegere pentru recuperarea autobuzelor sechestrate. Primarul nu exclude delegarea serviciului

Ultimele știri

Veşti bune pentru păşcănenii care călătoresc cu autobuzele serviciului public de transport în comun. RAGCL Paşcani a găsit soluţii pentru acoperirea tuturor traseelor şi a curselor conform orarului, după ce în cursul zilei de ieri executorul judecătoresc a pus sub sechestru două autobuze pentru recuperarea unei datorii mai vechi către fostul operator local de apă şi canalizare. Directorul tehnic al regiei, Sorin NAcuta, spune că măsurile sunt provizorii şi că oricând pot reapărea probleme, în cazul unor defecţiuni tehnice, deoarece nu mai au nici un autobuz de rezervă.

Mai mult, reprezentanţii celor două societăţii au ajuns la o înţelegere privind eşalonarea restului de plată, câte 10.000 lei pe lună, aşa încât să fie ridicate măsurile asigurătorii. Discuţiile pe acesta tema au avut loc în acesta dimineaţa, în prezenţa primarului Dumitru Pantazi. Înţelegerea trebuie aprobată şi de Consiliul de Administratie de la PSA, care se va întruni în cursul zilei de astăzi.
Edilul municipiului spune că delegarea serviciului, unei societăţi private, ar putea fi o soluţie în viitorul apropiat, pentru modernizarea şi dezvoltarea transportului public local. Ea trebuie analizată şi aprobată de consilierii locali. O altă variantă ar fi accesarea unor surse guvernamentale de finanţare, în cadrul unui program privind mobilitatea urbană. Primarul susţine că Pascaniul face parte din acest program şi că sunt deja în pregătire studiile de fezabilitate.

Menţionăm că RAGCL Paşcani mai dotează societăţii Prest Serv Apa SA Paşcani, aflată în procedura de insolventa, 270.000 de lei, după ce a fost obligată de instanţă de judecata să achite cca 800.000 lei pentru folosinţa unor hidrofoare Suma a fost eşalonata pentru doi ani de zile dar plata a încetat la sfârşitul anului trecut din cauza lipsei de lichidităţi. Regia are conturile blocate de cca 5 ani de zile şi datorii de peste 40 de milioane de lei la bugetele de stat şi pentru rambursarea unui credit dar şi o eşalonare până în luna octombrie a datoriilor la furnizorul de gaz. În acest context Consiliul Local a aprobat efectuarea unui audit financiar extern în vederea intrării în insolventa.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
20.1 °
17.3 °
71 %
1.2kmh
5 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
31 °
mie
33 °
joi
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI