1.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Încurcătura prin care trebuie să treacă românii ce vor ajutor la plata facturilor. Cum se va deconta datoria la căldură

Ajutorul de la stat pentru plata facturilor vine la pachet cu multă birocraţie. Românii vor trebui să facă drumuri la poştă pentru a-şi plăti facturile, iar asociaţiile de proprietari sunt nevoite să completeze certificate de validare a datoriilor pentru a putea face plăţile către furnizori. Administratorii blocurilor se tem că până vin banii de la stat vor rămâne cu facturi neplătite.

Românii care au încălzire în sistem centralizat vor avea de umblat pentru a beneficia de ajutorul de la stat. Vor trebui, în primul rând, să ceară asociaţiei de proprietari un certificat de validare a datoriei pe care o au la căldură.

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene: Deoarece nu avem factură în relaţia dintre asociaţia de proprietari şi locatarii care stau în bloc, ci există doar un tabel cu cheltuielile care se defalcă lunar, am luat decizia de a elibera asociaţiilor de proprietari un certificat de validare a datoriei. Un document din care să reieasă suma pe care o datorează beneficiarul pentru căldură. 

După ce obţin documentul, urmează alte drumuri.

Continuarea pe Observator 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow