-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Verificarea RCA în 2023. Cum se poate face online, care e amenda pentru lipsa asigurării și diferența față de CASCO

Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) este obligatorie pentru toate mașinile care circulă pe drumurile publice din România. Astfel, prin încheierea unei polițe RCA, un asigurator se angajează să plătească despăgubiri terțelor persoane păgubite în urma unui accident rutier produs de vehiculul pentru care s-a încheiat polița respectivă, acoperind daune materiale, decese sau vătămări corporale.

Asigurarea RCA are două scopuri: să-l protejeze pe cel vinovat pe plata daunelor survenite în urma accidentului, dar și să-l protejeze pe cel păgubit, care astfel are garanția că va beneficia de o reparare a prejudiciului material/moral suferit. Când se încheie o asigurare RCA O asigurare RCA se încheie de proprietarul unui autovehicul în două situații: când înscrie un autovehicul în circulație sau la expirarea poliței vechi.

Proprietarul trebuie să dețină o asigurarea valabilă pentru toată perioada când autovehiculul este înmatriculat, chiar dacă acesta nu este utilizat. Verificarea poliției RCA se poate face online Șoferii care vor să verifice valabilitatea unei polițe RCA o pot face online. Verificarea se face cu ajutorul BAAR – Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România și a site-ului Administrare Istoric Date Asigurator Auto (AIDA).

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow