18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Ce locuri sunt în școlile pășcănene

De pe 11 aprilie, încep înscrierile copiilor în clasa pregătitoare. În municipiul Pașcani, sunt mai multe opțiuni unde părinții își pot duce viitori școlari. La Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino se vor forma trei clase și sunt disponibile 75 de locuri, iar la structurile din subordine, Lunca – 20 de locuri și Blăgești – cinci.

La Liceul Teoretic Miron Costin din municipiu, de pe strada Izvoarelor, în apropiere de piața din Vale vor fi trei clase pregătitoare. Învățătoare vor fi Liliana Iordachioaia, Larisa Bostan și Ina Nicoleta Ancuța.

La fel ca în toate unitățile de învățământ, prioritate au copiii care sunt din circumscripția școlară, adică sunt aproape de instituție.

O altă opțiune pentru mici școlari este Liceul Tehnologic Nicolae Iorga din apropierea pieței din zona Deal. Este singura școală din oraș unde sunt cursuri step-by-step, adică un fel de program prelungit, unde elevii învață în prima parte a zilei, apoi primesc o masă caldă, iar apoi își fac temele. În anul școlar viitor va fi o singură clasă pregătitoare cu program Step by Step, cu 22 de elevi și încă una tradițională cu același număr de copii.

Numărul de locuri pentru programul prelungit este extrem de mic, față de dorința părinților din Pașcani dar și din comunele apropiate.

Și la Școală Gimnazială din Gâștești sunt 18 locuri, iar la structura din Sodomeni – 12.

Documentele necesare înscrierii sunt:

  • Cerere – tip, adresată conducerii unității de învățământ;
  • copie și originalul actului de identitate propriu;
  • copie și originalul  certificatului de naștere al copilului;
  • copie și originalul recomandării de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada, 1 septembrie – 31 decembrie inclusiv).

Cererile se depun până pe 10 mai.

La nivel județean este și un telefon cu linie verde, 0 800 816 232, unde puteți suna pentru a afla detalii despre procedurile de înscriere în clasa pregătitoare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Invitație la un atelier de pictura pe vase ceramice

Vesti bune pentru copiii pasionați de arta. Casa de...

Turul orașului pe bicicleta, la Targu Frumos

Copiii din Targu Frumos sunt invitati la un tur...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow