-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Incendiile din spitalele României. Tragedia fără de margini a unei națiuni. Doamnelor și domnilor de la PNL și USR-PLUS, nu vă este de ajuns?!

V-am spus de atâtea ori, doamnelor și domnilor de la PNL și USR-PLUS, că lupta dumneavoastră pentru putere produce victime. La propriu! V-am spus de atâtea ori că foamea aceasta halucinantă a dumneavoastră de a vă atinge cu orice preț interesele personale și de grup distruge România. La propriu! Român cu român. V-am atras atenția în fiecare zi că trăim tragedii continue văzute și nevăzute și că românilor a ajuns să le fie frică să trăiască în propria țară doar pentru că dumneavoastră, doamnelor și domnilor, tratați această țară doar ca pe un instrument și pe acest popor doar ca pe o cifră.
Nu ați învățat nimic din strigătele de disperare ale celor 11 incendii din spitale produse de la începutul acestei pandemii și până în această dimineață. Vă mai trebuia unul! Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța vă ilustrează indiferența, incompetența și ipocrizia atât în gestionarea pandemiei, cât și în gestionarea întregului stat.
Au ars 12 spitale din cauza secțiilor COVID-19 cu saturație mare de oxigen, doamnelor și domnilor din PNL și USR-PLUS! Timp în care dumneavoastră v-ați certat și continuați să vă certați pe funcții și privilegii. Să vă faceți concedii și campanii electorale în partid, deși anunțați iminența valului 4 al pandemiei. Orgoliile politice și funcțiile din partid au fost mai importante pentru dumneavoastră decât condițiile de siguranță pentru cetățeni în fața pandemiei, inclusiv pentru pacienții din secțiile COVID.
Ce scuză mai aveți și ne mai serviți acum? Ați fost iarăși surprinși?! Câți oameni mai trebuie să moară pentru a face ce trebuia făcut de la începutul pandemiei?
România este singura țară din UE care, la începutul pandemiei, nu a avut un protocol special anti-incendiu pentru secțiile COVID, deși se știe că riscul e foarte mare din cauza saturației mari de oxigen.
Nu, doamnelor și domnilor din PNL și USR-PLUS! Nu mai aruncați vina unii pe ceilalți și, împreună, pe români! USR, ca și PNL, este direct responsabil de aceste incendii și decese. În mandatele celor doi miniștri useriști ai Sănătății au luat foc 8 spitale din totalul de 12.
Premierul Cîțu este la fel de responsabil. Nu poate da vina doar pe miniștrii USR. Era și este de datoria sa să se asigure că membrii cabinetului pe care îl conduce iau toate măsurile necesare pentru siguranța pacienților.
Nu mai invocați lipsa fondurilor sau a timpului. După incendiul de la Matei Balș, Vlad Voiculescu spunea că va face „într-o săptămână” ceea ce nu făcuse în precedentele 5 săptămâni de când era ministru. Nu s-a făcut nimic din ceea ce a promis. Nici Ioana Mihăilă, tot de la USR, care i-a urmat la minister nu a făcut nimic din ceea ce s-a promis după tragedia de la Matei Balș.
Ați promis, dar nu ați făcut:
1. Raport cu privire la măsurile luate după controalele IGSU din 2020.
2. Serviciu de informare pentru spitale care să permită rudelor să comunice cu pacienții, știm cu toții că, la incendiul de la Balș, pacienții au fost găsiți greu de către rude
3. Fondul Național pentru Siguranța Pacienților
4. Programarea prioritară a vârstnicilor la vaccinare ca să nu mai ajungă în spitale. Prin urmare, România are cea mai mică rată de vaccinare la vârstnici din UE.
Doamnelor și domnilor de la PNL și USR-PLUS, în caz că uitați, de la începutul pandemiei, în timp ce dumneavoastră ați fost și sunteți preocupați doar de propriile interese, au luat foc 12 spitale cu secții ATI pentru COVID-19 și au murit 44 de oameni!
De câți români morți mai aveți nevoie și de câte tragedii ca să înțelegeți odată să vă faceți datoria și să încetați cu distrugerea României și românilor?

Deputat de Iași,
Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,
Vasile Toma

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow