-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Primăria Valea-Seacă, investiții la Școala din Topile

La un an de zile de cand s-a dat startul investitiilor la Școala Gimnazială din Topile, lucrările au ajuns la jumătate de drum. Firma responsabila de reparații, General Modern Construct din Pascani a reusit deja să se ocupe de reabilitarea fundației, a acoperisului, dar si a partii exterioare a cladirii.

Pentru ca investitia sa fie finalizata, a fost nevoie ca suma prevazuta in contract, de circa 1 milion de lei, sa  fie reactulizata. Astfel, consilierii s-au pus de acord si au alocat  o suplimentare in valoare de circa 700.000 de lei. Cu acesti bani, urmeaza sa fie schimbate instatiile electrice, sa fie montat un sistem de avertizare in caz de incendiu si sa fie pus in functiune un  sistem de alimentare cu apa.

Discutiile si prezentarea stadiului lucrarilor la Scoala din Topile au avut loc in în cadrul ședinței de Consiliu Local din Valea-Seacă, de joi, 30 septembrie.

Tot in cadrul sedintei, unii dintre consilieri s-au declarat nemultumiti de ritmul lent in care se desfasoara lucrarile. Mai exact, consilierul Eugen Gomei, a declarat ca nu intelege de ce se acorda sume suplimentare de bani pentru consolidarea interioara a cladirii, in contextul in care, nu acum mult timp, in 2014, o firma din comuna s-a ocupat de acest aspect.

Precizam ca pana in prezent au fost cheltuiti in jur de 650.000 lei, iar investitia se realizeaza cu bani obtinuti prin programul National de Dezvoltare locala, dar si cofinantare din partea primăriei Valea Seaca.

La Scoala Gimnaziala din Topile sunt inscrisi in acest nou an scolar 176 de elevi, iar, conform estimarilor, lucrarile de reparatie ar urma sa fie finalizate pana in luna decembrie a anului 2022.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow