18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

În loc sa strângă câinii de pe străzi, primarul trimite Poliția sa ii verifice pe iubitorii de animale

Strangerea cainlor fara stapan, de pe strazile municipiului Pascani, da batai de cap si actualei administratii locale. De la inceputul anului, doar cinci caini au fost prinsi si predati spre ingrijire padocului de la Motca, iar actiunea a fost suspendata, deocambata.

Asta deoarece singurul muncitor al Primariei, autorizat sa foloseasca arma cu tranchilizante, s-a imbolnavit si trebuie inlocuit. Precizarile au fost facute de viceprimarul municipiului, in sedinta Consiliului Local din 26 ianuarie, dupa ce consilierul Sorin Olariu a atras atentia ca sunt numeroase reclamatii de la cetateni.
Numarul lor s-a inmultit in contextul in care in perioada alegerilor si cea de instalare a noii administratii activitatea de ecarisaj a fost redusa aproape in totalitate. Fostul primar, consilierul Dumitru Pantazi, sustine ca in ultimii ani de zile au fost stansi peste 1500 de caini fara stapan.
Ei au fost dusi la padocul de la Motca administrat de o asociatie de protectie a animalelor. Municipalitatea a asigurat, pana la sfarsitul anului trecut, hrana necesara si a achitat cheltuielile de sterilizare si vaccinare.

Situatia s-a schimbat in ultimile luni de zile. Primaria nu a mai acordat nici un ajutor, iar din cauza pandemiei, adoptiile se fac tot mai greu.
In acest context edilul municipiului a anuntat ca vor fi luate masuri. Nu in strada, ci in curtile gospodarilor.

Mai exact Politia Locala ar urma sa faca verificari la cei care au in ingrijire caini si pisici pentru a verifica daca animalele sunt sterilizate si microcipate. Urmeaza sa fie aplicate si amenzi spune primarul Marius Pintilie, chiar daca masurile nu sunt populare.
Cheltuielile de sterilizare ar urma sa fie suportate de la bugetul local, iar in campanie vor fi implicati si studenti de la medicina veterinara. De asemenea primarul Pintilie a spus ca nu renunta la actiunea de eutanasiere a cainilor fara stapan, anuntata acum o saptamana de zile, daca ei nu vor fi adoptati.

De cealalta parte asociatiile de protectie a animalelor fac eforturi pentru salvarea animalelor de companie si au solicitat sprijin international pentru transportul lor in alte tari.

Mentionam ca in momentul de fata sunt cca 400 de caini fara stapan la padocul privat de la Motca.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...

Primăria Harlau angajează arhitect șef

Orasul Hârlău cu sediul în str.Mușatini nr.1, jud.Iași organizează...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow