17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Haos în educație după anunţul suspendării tezelor. Părinţii susţin că atâtea schimbări într-un an îi bulversează mai ales pe copii

Încă o modificare importantă în Educaţie! Elevii de gimnaziu şi liceu nu vor mai da teze nici în semestrul doi. Anunţul a fost făcut la ceas de seară, pe Facebook, chiar de ministrul Sorin Cîmpeanu. Părinţii spun că sunt bulversaţi de atâtea schimbări într-un an în care copiii au stat oricum mai mult acasă decât la şcoală.

La 22, ministrul Educaţiei a postat un mesaj care vizează milioane de elevi. Tezele nu se vor susţine nici în semestrul 2 şi mediile pentru toate disciplinele vor fi încheiate doar din notele obţinute la ore. În scurt timp, vestea a mobilizat sute de părinţi care au lăsat comentarii pe pagina lui Sorin Cîmpeanu.

„În Timişoara, elevii de gimnaziu şi liceu au mers fizic la şcoală doar 2 săptămâni ca acum să fie anunţaţi că trebuie să vină fizic la şcoală să susţină Evaluarea Naţională. Îi protejăm de Covid şi-i distrugem psihic?”

”Copilul meu, care este în clasa a 6-a, a fost fizic la şcoală 6 zile! 6! Credeţi că îl va încălzi prea mult ideea că nu dă teze, în schimb, va trebui să meargă fizic să dea acele evaluări? Vă înşelaţi amarnic, domnule ministru!”

Cătălin Băban, părinte: E în dezavantajul copiilor că nu dau teză pentru că, în cazul meu, fiind an terminal, ştiam măcar unde suntem cu materia. Dar aşa, o să aproximăm.

Pentru că nu există posibilitatea ca tezele să fie susţinute online, elevii ar fi trebuit să vină la şcoală fizic pentru a fi examinaţi. Chiar şi cei care locuiesc în zone carantinate.

Adrian Diacanu, director liceul Mircea Eliade: Nu există platforme securizate astfel încât să fie cât mai obiectivă această testare, eu cred că e o decizie corectă.

”Este vorba despre o egalitate de şanse. Aici mă refer la învăţământul online, la elevul cinstit care scrie un test sau o teză având camera web deschisă şi o scrie singur şi la elevul în spatele căruia se ascunde un părinte sau un caiet din care acesta poate să copieze.”

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow