More

  Gospodarii de la Liceul Moldova

  Balul Bobocilor s-a transformat in Balul Gospodarilor, la Liceul Special Moldova din Targu-Frumos. Vineri, sapte elevi din clasa a IX-a au concurat nu pentru Miss sau Mister, ci pentru titlul de cel mai iubit si iubita, flacau si fata, din sat. Liceeni au trecut prin diferite probe care le-au pus la incercare creativitatea si talentul. Nu au lipsit traditiile si obiceiurile romanesti.

  Vineri a fost sarbatoare mare la Liceul Special „,Moldova” din Targu-Frumos. Sapte elevi de clasa a IX-a au concurat la Balul Gospodarilor, o alta abordare pentru cunoscutul bal al bobocilor din primul an de liceu. Evenimentul a inceput cu o doina populara, interpretata de Petruta Sacara, de la Ruginoasa si cu prezentarea traditiilor populare

  Apoi au inceput probele. Concurentii s-au prezentat in fata juriului, printr-o descriere amanuntita: ce treburi fac in gospodarie, ce mancaruri traditionale le plac sau ce indeletniciri are fiecare.

  Si cum cei mai iubiti gospodari trebuie sa fie si talentati, liceeni au demonstrat ca sunt priceputi la actorie, cantat sau dans. Totodata, au dezlegat ghicitori si au alcatuit fraze din diferite cuvinte alese de organizatori.

  Una dintre cele mai dificile probe a fost recunoasterea unor obiecte traditionale, a fructelor si legumelor, legati la ochi.

  In cadrul balului au fost si momente artistice puse in scena de absolventi ai liceului .

  La final, titlul de „Cea mai iubita fata din sat” l-a primit Ioana, iar „Cel mai iubit flacau” – Ionut.

  In cadrul acestui eveniment, elevii au facut un muzeu in adevaratul sens al cuvantului in scoala si au adunat tot felul de lucruri folosite in gospodariile satului romanesc.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet