21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Balul Bobocilor s-a transformat in Balul Gospodarilor, la Liceul Special Moldova din Targu-Frumos. Vineri, sapte elevi din clasa a IX-a au concurat nu pentru Miss sau Mister, ci pentru titlul de cel mai iubit si iubita, flacau si fata, din sat. Liceeni au trecut prin diferite probe care le-au pus la incercare creativitatea si talentul. Nu au lipsit traditiile si obiceiurile romanesti.

Vineri a fost sarbatoare mare la Liceul Special „,Moldova” din Targu-Frumos. Sapte elevi de clasa a IX-a au concurat la Balul Gospodarilor, o alta abordare pentru cunoscutul bal al bobocilor din primul an de liceu. Evenimentul a inceput cu o doina populara, interpretata de Petruta Sacara, de la Ruginoasa si cu prezentarea traditiilor populare

Apoi au inceput probele. Concurentii s-au prezentat in fata juriului, printr-o descriere amanuntita: ce treburi fac in gospodarie, ce mancaruri traditionale le plac sau ce indeletniciri are fiecare.

Si cum cei mai iubiti gospodari trebuie sa fie si talentati, liceeni au demonstrat ca sunt priceputi la actorie, cantat sau dans. Totodata, au dezlegat ghicitori si au alcatuit fraze din diferite cuvinte alese de organizatori.

Una dintre cele mai dificile probe a fost recunoasterea unor obiecte traditionale, a fructelor si legumelor, legati la ochi.

In cadrul balului au fost si momente artistice puse in scena de absolventi ai liceului .

La final, titlul de „Cea mai iubita fata din sat” l-a primit Ioana, iar „Cel mai iubit flacau” – Ionut.

In cadrul acestui eveniment, elevii au facut un muzeu in adevaratul sens al cuvantului in scoala si au adunat tot felul de lucruri folosite in gospodariile satului romanesc.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow