More

  Înţelegere între salubritate şi asociaţii, pentru colectare selectiva şi verificarea locatarilor care vor să fie scutiţi de la plată

  Operatorul păşcănean de salubritate solicitată ajutorul locatarilor pentru încasarea facturilor şi colectarea selectivă a gunoaielor. În acest sens, astăzi au avut loc doua întâlniri informale la Primăria Paşcani între reprezentanţii societăţii şi cei ai asociaţiilor.

  Noul director al societăţii păşcănene de salubritate crede că poate scăpa unitatea pe care o conduce de la faliment. După ce a început să verifice personal la faţa locului cum este menţinută curăţenia în oraş

  Leonard Ursu vrea să clarifice şi situaţia păşcănenilor plecaţi la muncă în străinătate. Mai exact el a cerut asociaţiilor de proprietari să îl ajute să afle cine şi pentru ce perioadă sunt plecaţi locatarii de la bloc, pentru a fi scoşi de la plata serviciului de salubritate. El a spus că în momentul de faţă sunt zeci de astfel de cereri venite din partea unor păşcăneni, dar dovezile pe care le prezintă nu ar fi suficiente.

  Unii preşedinţi de asociaţie s-au oferit să rezolve ei acesta problemă. Să aibă o situaţie actualizată cu cei care pleacă sau se întorc din altă localitate şi să elibereze, la cerere, adeverinţele necesare pentru scutirile la salubritate. Tot ei ar urma să informeze societatea când locatarii s-au întors iar scutirile nu mai sunt valabile.

  De asemenea conducerea societăţii a solicitat sprijinul pentru colectarea selectivă a gunoiului menajer. În acest sens vor fi distribuite în scarile de bloc materiale informative.

  Leonard Ursu a spus că întâmpină probleme şi cu agenţii economici. De când a preluat conducerea interimară a societăţii a găsit că unele societăţi plătesc mai puţin decât persoanele la salubritate, desi au activităţi de comerţ iar altele nici măcar nu au contract.

  Şi preşedinţii de asociaţii s-au plâns de unele societăţi care încarcă pubelele cu ambalaje şi deşeuri de construcţii. Ei au cerut mai multă fermitate din partea Poliţiei Locale pentru a pune amenzi, în astfel de situaţii.

  O nouă întâlnire, pe aceiaşi tema, ar urma să aibă loc miercuri 22 noiembrie de la orele 10.00 şi 12.00. Noul manager  a mai anunţat că societatea ar urma să îşi mute sediul în clădirea unde a funcţionat fostul operator de apă şi canalizare, Prest Serv Apa SA, la ieşirea din Paşcani spre Motca.

  Menţionăm că înţelegerea dintre societatea de salubritate şi asociaţiile de proprietari privind eliberarea adeverinţelor pentru locatarii plecaţi în altă localitate poate fi valabilă doar până la sfârşitul acestui an. De la 1 ianuarie 2018, când intră în vigoare plata serviciului prin intermediul taxei de salubritate, orice modificare a informaţiilor completate în declaraţia de impunere care trebuie depusă până la sfârşitul lunii ianuarie, se face doar prin altă declaraţie, rectificativa, care trebuie depusă la sediul Serviciului de Finanţe Publice Locale. Pot solicita scutirea de la plata doar cei care sunt plecaţi pentru o perioadă de cel puţin 90 de zile şi care pot dovedi rezidenta, internarea în spital sau statutul de student. Datele completate de locatari urmează să fie verificate de inspectorii fiscali iar platile facute in avans pot fi recuperate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet