11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

FOTO | Conferință despre proiecte cu fonduri europene, la Heci

Conferinta despre proiecte cu fonduri europene, la Caminul Cultural din Heci, comuna Lespezi, in ultima zi din luna septembrie. Grupul de Actiune Locala Siret Moldova a prezentat joi proiectele pentru care a obtinut finantare si se afla in implementare, dar si oportunitatile viitoare.

 


La intalnire au fost prezenti alesi locali, oameni de afaceri din zona, dar si specialisti in diferite domenii. In deschidere a fost o informare despre proiectele actuale, aflate in derulare: “Punti pentru 7 sate” si “ QR4ALL” (trasee turistice in comune), impreuna avand o valoare de circa 1,4 milioane de lei.

Dupa prezentarea generala facuta de managerul grupului de actiune locala, Gheorghita Barau, invitatii au vorbit despre banii europeni obtinuti prin proiecte si cat de mult i-au ajutat, fie ca este vorba despre un ONG, firma sau primarie. S-au cumparat utilaje, s-au facut dotari de echipamente IT si multe alte beneficii.

Un exemplu in acest sens a fost dat si de primarul comunei Ceplenita, Dumitru Laiu.

Lucrurile bune nu se termina aici. Se pot depune in continuare proiecte, iar membrii grupului de actiune locala isi unesc fortele pentru a atrage cat mai multe fonduri europene. Urmatorul proiect aflat in evaluare este “Oleaca de Moldova”, prin care se propun infiintarea de puncte gastronomice locale.

 

GAL Siret-Moldova este un parteneriat intre cele sapte comune, Lespezi, Valea Seaca, Harmanesti, Vanatori, Todiresti, Cotnari si Ceplenita, societati comerciale din zonele respective si organizatii nonprofit.

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow