More

  Finanţări UE pentru perfecţionarea profesorilor

  Patru scoli din Paşcani au reuşit să obţină finanţări importante din fonduri europene pentru a derula o serie de proiecte privind instruirea şi schimbul de experienţa al unor profesori în alte ţări.
  Este vorba despre programul Erasmus KA1 pentru care au fost depuse peste 500 cereri de finanţare din întreaga ţară, 12 din cele aprobate fiind din judeţul Iaşi.
  Cei mai mulţi bani vor ajunge la Colegiul CF Unirea Paşcani pentru finanţarea proiectului „Fii deştept! Fii prezent!” Mai mulţi profesori vor învăţa din experienţa cadrelor didactice din Olanda şi Spania cum poate fi combătut absenteismul şcolar şi comportamentul agresiv în rândul elevilor.

  Şi profesori de la Colegiul Mihail Sadoveanu din Paşcani vor merge în schimb de experienţă în Franţa şi Malta. Proiectul intitulat „Fii profesorul de care au nevoie elevii tăi!” va primi aproape 34 000 lei.

  De asemenea Liceul Teoretic “Miron Costin” Paşcani şi Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” Pașcani au reuşit să obţină câte aproape 36 900 lei pentru proiectele “Stop bullying. Fă o schimbare” respectiv START SPRE SUCCES PRIN ERASMUS +”.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ONU spune că închiderea școlilor a dus la „catastrofa unei generații”: Poate submina decenii de progres

  Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat marți că lumea se confruntă cu o „catastrofă generațională” din cauza închiderii școlilor pe fondul pandemiei...

  Care au fost ultimele medii de admitere la facultăţile Politehnicii

  Rezultatele admiterii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au fost făcute publice la finalul acestei săptămâni pentru toate cele 11 facultăţi ale...

  Admiterea la Iaşi: numărul de înscrişi, neaşteptat de mare. Record la trei universități

  O nouă zi de admitere a adus cifre impresionante pentru universităţile ieşene. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”...

  Opinii