More

  Finanţări UE pentru perfecţionarea profesorilor

  Patru scoli din Paşcani au reuşit să obţină finanţări importante din fonduri europene pentru a derula o serie de proiecte privind instruirea şi schimbul de experienţa al unor profesori în alte ţări.
  Este vorba despre programul Erasmus KA1 pentru care au fost depuse peste 500 cereri de finanţare din întreaga ţară, 12 din cele aprobate fiind din judeţul Iaşi.
  Cei mai mulţi bani vor ajunge la Colegiul CF Unirea Paşcani pentru finanţarea proiectului „Fii deştept! Fii prezent!” Mai mulţi profesori vor învăţa din experienţa cadrelor didactice din Olanda şi Spania cum poate fi combătut absenteismul şcolar şi comportamentul agresiv în rândul elevilor.

  Şi profesori de la Colegiul Mihail Sadoveanu din Paşcani vor merge în schimb de experienţă în Franţa şi Malta. Proiectul intitulat „Fii profesorul de care au nevoie elevii tăi!” va primi aproape 34 000 lei.

  De asemenea Liceul Teoretic “Miron Costin” Paşcani şi Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” Pașcani au reuşit să obţină câte aproape 36 900 lei pentru proiectele “Stop bullying. Fă o schimbare” respectiv START SPRE SUCCES PRIN ERASMUS +”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Repartizarea computerizata. Cu ce medii s-a intrat la liceele din Pascani

    Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a a avut loc in cursul zilei de vineri. Pentru participarea la concursul de admitere...

  Doua case familiale si un centru de zi pentru copiii de la Centrul ”Sf. Stelian” Pașcani

    Consiliul Judetean Iasi anunta investitii din fonduri europene pentru copiii din centrele de plasament. "Pentru copiii din actualul Centru”Sf. Stelian” de la Pașcani se...

  EXCLUSIV: Covid 19 provoacă cel mai amplu examen de admitere din istoria Iaşului universitar

  O situaţie nemaintâlnită vreodată nu numai la Iaşi, dar nici în ţară: mii de candidaţi vor da testul de admitere într-un număr uriaş de...

  Opinii