23.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Guvernul va finanţa cu 250 de milioane de lei instalarea de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice. Unde vor fi amplasate

- Advertisement -

Guvernul va discuta în şedinţa de miercuri un Memorandum privind o schemă de sprijin de 250 de milioane de lei pentru instalarea acestor staţii de încărcare, pe şoselele din România şi în oraşe.

Potrivit Memorandumului, schema îşi va înceta aplicabilitatea la 31.12.2025. Perioada în care pot fi selectaţi beneficiarii şi în care se pot semna contractele de finanţare nerambursabilă este de la aprobarea schemei până la 31 decembrie 2025.   Plăţile în cadrul contractelor se pot efectua până la 31 decembrie 2027.

„Instalarea staţiilor de încărcare pentru vehicule electrice nu s-a dovedit a fi o activitate economică profitabilă, având în vedere că, la momentul de faţă, doar 1200 de vehicule electrice sunt înmatriculate în România (conform Registrului Auto Român)”, se arată în document.    Potrivit acestuia, programul destinat dezvoltării infrastructurii de încărcare, lansat de Administraţia Fondului pentru Mediu în cadrul unei scheme de minimis, a prezentat interes redus, dat fiind pragul de 200.000 de euro, care a fost perceput ca o piedică în dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare, având în vedere costurile prohibitive ale echipamentelor.

Continuarea pe adevarul.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow