18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021
18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021

Facilităţi pentru absolvenţi şi angajatori

Informaţii importante pentru absolvenţii de şcoală, indiferent de formă de învăţământ. Cei care doresc să beneficieze de indemnizaţia de şomaj trebuie să îşi depună dosarele la sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă în cel mult 60 de zile de la terminarea şcolii.
Cei care reuşesc să îşi găsească un loc de munca beneficiaza de prima de angajare de la stat în valoare de 1500 de lei. Ea se acordă în două tranşe, la angajare şi după un an de zile tinerilor cu vârsta de peste 16 ani.
Măsura îi priveşte şi pe adolescenţii care au absolvit o şcoală specială. Beneficiarii vor primi banii şi dacă părăsesc primul loc de muncă şi se angajează în altă parte în cel mult 30 de zile, tot cu normă întreagă şi tot pentru cel puţin un an. De asemenea cei care se angajează la distanţa de domiciliu beneficiază de o serie de drepturi.

Şi angajatorii primesc ajutor guvernamental, dacă face angajări din rândul unor categorii de şomeri. Este vorba despre o 2250 lei pe lună pentru fiecare nou salariat dacă acesta provine din categoria şomerilor vulnerabili: peste 45 de ani, singur întreţinător de familie, şomer aflat în pragul pensionării sau cu dizabilităţi. Condiţia este că raportul de munca să fie păstrat cel puţin 18 luni de zile.

FOTO ARHIVA- BURSA LOCURILOR DE MUNCA

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
77 %
1.1kmh
1 %
mie
30 °
joi
34 °
vin
28 °
sâm
25 °
Dum
21 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI