3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 9, 2021

Execuție politica: Primarul propune demiterea conducerii de la salubritate după ce societatea a intrat pe profit

Primarul municipiului Pașcani vrea sa demită actuala conducere de la CLP Ecoserv SRL Pascani, pentru a face loc clientelei politice. In acest sens, Marius Pintilie a inițiat un proiect de hotărâre – vezi aici , propus spre aprobare Consiliului Local in ședința programată pe 31 mai începând cu ora 10.00.

Ediul a solicitat votul legislativului local pentru demiterea membrilor Consiliului de Administratie dar si a managerului, Leonard Ursu, după ce societatea a fost transformată, anul trecut, din SA in SRL. Conform proiectului de hotărâre, conducerea ar urma sa fie preluată de un singur administrator asociat. In primele trei luni de zile va fi un director interimar, desemnat de Consiliul Local, perioada in care ar urma sa fie organizat un concurs.
Actuala conducere ar urma sa fie demisa de luna viitoare, după intrarea in vigoare a hotărârii, dacă proiectul va fi votat de consilieri. Pe lista neagră se afla toți membrii Consiliului de adminsitratie: Mihai Buhaiescu, Andrei Simion, Bogdan Ciopraga si Ionuț Popi si Leonard Ursu. In aceeași ședința ar urma sa fie prezentat si raportul de activitate al administratorilor – vezi aici.

Managerul societății , Leonard Ursu susține ca legislativul local nu are motive sa îl demită si ca demersul primarului are caracter politic. Leodard Ursu a arătat in cadrul emisiunii “Pulsul Zilei” ca societatea CLP Ecoserv a încheiat anul trecut cu profit, cca 300 000 lei, cea mai buna situație financiară de pana acum, iar datoriile istorice au fost achitate aproape integral.

Proiectul pentru demiterea conducerii de la salubritate vine la scurt timp după ce societatea a dat in judecata Primăria Pașcani pentru neachitarea unor facturi, de aproape 90 000 lei.

Noua conducerea a Primăriei a încercat sa blocheze activitatea societății CLP Ecoserv pentru a demonstra ca managerul este incompetent si ca trebuie schimbat.

Administratia locală a refuzat la plata o parte din facturile pentru transportul elevilor si au fost contestate situațiile de lucrări, mai ales cele pentru maturatul stradal. Tot din cauza Primăriei, CLP Ecoserv nu a reușit sa obțină licența pentru serviciile de deszăpezire si nu au început lucrările de dezinsecție.

Menționăm ca Leonard Ursu este membru PSD si a fost consilier local din partea aceleiași formațiuni politice. A fost numit la conducerea societății de salubritate, in octombrie 2017, iar in aprilie 2018 a preluat funcția de manager in urma susținerii unui concurs.

Contractul a fost încheiat pentru o perioada de patru ani de zile si mai este valabil încă un an de zile. Din acest motiv inițiativa primarului, dacă va fi votată, ar putea avea ca efect, prejudicii materiale/daune interese decontate de la bugetul local.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concluzii, dupa prima ninsoare: Cu un singur utilaj nu se poate face fata!

Administratia locala din Pascani nu este pregatita pentru deszapezirea si intretinerea prompta a  cailor de acces ale...

Regulament pentru parcari, in dezbatere publica. Cine si in ce conditii poate obtine un loc de parcare -DOC

Primaria municipiului Pascani a pus in dezbatere publica un proiect de Regulament privind folosirea terenilor pentru parcarea...

Suspiciuni in legatura cu CV-ul primarului. Olariu: Nu a terminat facultatea. Sa arate diploma de inginer! Pintilie: Nu comentez…!

Suspiciuni in legatura cu CV-ul primarului Pascaniului, Marius Pintilie. Un consilier local din opozitie sustine ca edilul...

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI