Elevii și profesorii din Pașcani în Parlamentul European

Elevii și profesorii din Pașcani în Parlamentul European

 Elevii din Pașcani din nou în Parlamentul European. Este vorba despre un grup de adolescenți și profesori de la Colegiul “Sadoveanu” din Municipiu ce au fost câștigătorii proiectului național Euroscola, alături de alte câteva școli din sutele de proiecte depuse. Tema concursului din acest an a fost „Rolul patrimoniului romanesc in cadrul identitatii europene”, iar munca depusa de elevii și profesorii pășcăneni in promovarea Palatului Cantacuzino a fost rasplatita cu un tur prin cele mai importante orase din Europa dar și o vizită de muncă la Parlamentul din Strasbourg. Elevii din Pașcani au prezentat proiectul în fața a sute de alți elevi europeni și le-au arătat portul și cântul românesc străvechi. 

 Cu pregătiri de luni de zile în cadrul proiectului Euroscola, elevii și profesorii de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” din Pașcani au ajuns și în Parlamentul European, la Strasbourg, acolo unde au avut ocazia să vorbească despre România, Pașcani, Palatul Cantacuzino, de la tradiție și istorie la dezvoltare și viitor, tema proiectului în acest an fiind „Rolul patrimoniului romanesc in cadrul identitatii europene”.

“Cel mai important monument din orașul Pașcani este Palatul Cantacuzino și în acest moment, în care eu vă vorbesc, locație se degradează. Școala noastră s-a înscris pentru Euroscola și de accea ne aflăm aici pentru că vrem să facem ceva cu această locație. Cu ajutorul administrației locale și a fondurilor europene vrem să informăm publicul că trebuie reabilitată locația ce are o importanță în comunitate și istorie”. a transmis Claudia Cășeriu, reprezentanta școlii ce a vorbit în fața sutelor de colegi veniți din toată Europa.

Și pentru că vizita în Parlament a fost exact de 8 martie, celor prezenți li s–a oferit un mărțișor muzical. S-a ascultat Ciuleandra.

Până să petreacă o zi în Parlament, acolo unde au participat și la ședințe de lucru sau au pus întrebări vicepreședintelui Parlamentului, Dimitrios Papadimoulis, pășcănenii au vizitat orașe importante precum Budapesta, Viena, Salzburg, Munchen, Zurich, Strasbourg, Praga.

Menționăm că în Parlamentul European au fost prezenți aproximativ 400 de elevi din tari precum Olanda, Spania, Grecia, Marea Britanie si Franta și au simulat o sedinta a Parlamentului European.

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow