More

  Două căsuțe familiale și un centru de zi, la Boșteni

  Primaria Pascani sprijina demersul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi privind reforma institutiilor de tip vechi si deschiderea unor centre de zi, respectiv, construirea unor casute de tip familial. In acest sens, in sedinta extraordinara de marti, 2 martie a.c., alesii locali au votat doua proiecte de hotarare.

  Primul dintre ele  a prevazut dezlipirea unui teren in suprafata de 1.132 mp de pe strada Independentei din Bosteni, format din doua loturi, care ar urma sa fie folosite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi, pentru constructia a doua casute de tip familial.

  Al doilea proiect a prevazut preluarea cladirii Gradinitei cu Program Normal din Bosteni si a terenului aferent din administratia Scolii Gimnaziale Gastesti, in administrarea Consiliului Local Pascani, in vederea transmiterii in folosinta gratuita catre DGASPC Iasi.  Constructia va fi reabilitata si va primi ca destinatie centru de zi. Consiliera, Gabriela Nedelcu, a precizat in cadrul sedintei ca astfel de proiecte foarte importante trebuie tratate cu maxima atentie, pentru a nu se strecura greseli.

  Primarul, Marius Pintilie, a precizat ca intentia lui este sa pregateasca pe cat posibil de repede procedurile necesare in acest proiect.

  Potrivit DGASPC Iasi, aceasta reforma, ce se desfasoara la nivel national are ca scop desfiintarea si restructurarea centrelor de plasament cu capacitate mare pentru copii . Pe raza municipiului Pascani, vor fi restructurate centrele Sfantul Nicolae si Mihail Sadoveanu (aici ar urma sa fie facut, cel mai probabil un centru pentru adulti).

  Mentionam ca la Centrul Rezidential Mihail Sadoveanu sunt circa 50 de copii, iar autoritatile judetene estimeaza ca dupa inchiderea lui, circa 26 de minori vor fi reintegrati in familie sau plasati la asistenti maternali, iar restul ar putea fi potentiali beneficiari ai casutelor de tip familial.

  Centrul Rezidential Sfantul Nicolae ocroteste 39 de copii cu dizabilitati, iar estimarile sunt ca 15 micuti sa fie reintegrati in familie iar 24, in case de tip familial si beneficiari ai Centrului de zi de recuperare.

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet