More

  Bilanțul SPCLEP Pașcani pentru 2020. Mai puține nașteri, decese, căsătorii și cărți de identitate

  Raportul de activitate al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei din municipiul Pascani pentru anul trecut, 2020, aduce cifre in scadere fata de 2019. Documentul s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local de saptamana trecuta.

  Potrivit bilantului, in 2020 au fost eliberate circa 10.300 de carti de identitate, mai putin cu aproape 4.000 fata de anul precedent.

  La acelasi capitol, putem spune ca nici cetatenii din Republica Moldova nu s-au mai ingramadit ca in ceilalti ani pentru o carte de identitate de la Pascani. Daca in 2019, Serviciul Public Comunitar din municipiu a eliberat aproape 1500 de astfel de acte pentru fratii de peste Prut, in 2020, numarul a scazut mai bine de jumatate, aflandu-se la aproape 600 de carti de identitate.

  O scadere simtitoare este si la numarul de casatorii. Anul trecut s-au intemeiat 165 de familii, in timp ce in urma cu doi ani au fost 245. Nu sunt schimbari majore in ceea ce privesc certificatele de nastere sau cele de deces. In cei doi ani folositi pentru comparatie diferentele sunt de la 747 de nasteri in 2020 fata de 753 in 2019, respectiv 702 decese anul trecut si 730 in urma cu doi ani.

  De precizat este faptul ca SPCLEP Pascani deserveste 18 unitati administrativ teritoriale cu o populatie de aproximativ 127.000 de locuitori. Raportul institutiei este public pe site-ul Primariei Pascani.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet