17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023

DOCUMENT Cum vor fi impozitate microîntreprinderile / A dispărut pragul de rentabilitate de 30% peste care se aplica impozit de 16%/ Forma finală a legii cu măsurile fiscale pentru care Guvernul vrea să își angajeze răspunderea în Parlament

Microîntreprinderile care realizează venituri de până la 60.000 de euro pe an vor fi impozitate cu 1% din cifra de afaceri iar acest impozit crește la 3% dacă veniturile depășesc 60.000 de euro, se arată în forma finală a proiectului de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung obținut de G4Media.ro. Guvernul Ciolacu urmează să-și angajeze răspunderea pe acest proiect de lege.

Din forma finală a legii a dispărut pragul de rentabilitate de 30% peste care se aplica impozitul de 16%.

Ministrul de finanțe, Marcel Boloș, anunțase că pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei care au o rată de profitabilitate mai mare de 30% e introdus automat impozitul pe profit de 16% și dispare impozitul de 3% pe cifra de afaceri.

Motivul pentru care Boloș a dorit să introducă această măsură: ”Se consideră că peste 30% e optimizare fiscală”. Prevederea nu se mai regăsește însă în forma finală a legii. Surse guvernamentale au confirmat pentru G4Media.ro că acest mecanism era considerat mai degrabă un instrument pentru ANAF, nu în ajutorul microîntreprinderilor.

Continuarea pe g4media.ro

Alte articole