17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023

Spitalul de Urgență Pașcani are nevoie de bani pentru o nouă centrală termică

Spitalul Municipal de Urgență din Pașcani caută sponsori pentru modernizarea sistemului de încălzire a instituției. Unitatea medicală a făcut solicitări către oamenii de afaceri din oraș în speranța unui sprijin financiar în acest sens. Asta deoarece actuala centrală, care are în componență două cazane are o vechime de peste 12 ani și un grad de uzură foarte mare.

Instituția publică a făcut un proiect pentru această investiție, iar valoarea necesară este de 3,5 milioane de lei. În acest sens au fost făcute solicitări către administrația locală, dar și către mediul de afaceri din oraș. Până în prezent, nu au fost găsite sursele pentru finanțarea totală a proiectului. Cu acești bani, ar urma să fie cumpărate două cazane noi, să fie refăcută instalația și construită o clădire, precizează doctorul, Gheorghe Carp, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență din Pașcani.

În schimb, administrația locală ar urma să aloce doar puțin peste 100.000 de lei în perioada imediat următoare pentru reparația unui cazan deja existent, potrivit unor surse neoficiale. Între timp, conducerea spitalului dă asigurări că nu vor fi probleme în această iarnă cu furnizarea căldurii în spital, iar apa caldă este asigurată de boilerele din clădire.

De precizat este faptul că unitatea medicală a făcut proiectul privind achiziționarea unei noi centrale încă din anul 2018, iar la momentul respectiv valoarea investiției era de circa 1,5 milioane de lei. Nici atunci instituția nu a reușit să obțină banii necesari, iar în prezent, suma a crescut de peste două ori.

Alte articole