9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

DGASPC Iași cumpără case din Hârlău și Iași. Ce condiții trebuie să îndeplinească proprietarii

O instituție publică vrea să cumpere opt case locuibile din Hârlău și împrejurimi și alte patru case din Iași și împrejurimi, la o distanță de cel mult 30 km. Este vorba despre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, care printr-un proiect cu o valoare de 7,5 milioane de lei, își propune să mute beneficiarii din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrica Hârlău, în case din comunitate.

Anunțul pentru achiziție a fost făcut public pe site-ul instituției, precum și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să își vândă locuința. De exemplu, este obligatoriu ca imobilul să fie construit după anul 2000, să aibă cel puțin 171 de mp suprafață construită, să fie racordat la utilități și altele.

Ofertele se depun până la începutul lunii februarie însoțite de documentele și formularele solicitate în plic închis la registratura DGASPC Iași, situată pe strada Ateneului, nr 1 C, muncipiul Iași cu specificația „ofertă imobil” și datele de identificare ale celui care a depus oferta.

De precizat este faptul că instituția își dorește să integreze în comunitate 96 de persoane adulte cu dizabilități.

Menționăm că și la Pașcani sunt două proiecte importante în acest domeniu și anume închiderea Centrelor Sfântul Stelian și Sfântul Nicolae și mutarea beneficiarilor în case de tip familial, ce urmează a fi construite.

Pentru aceste două proiecte urmează să fie lansate procedurile de achiziție.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow