24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Decizie naţională: tezele, gata până pe 21 decembrie. Este o premieră

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit ca tezele de pe semestrul I al acestui an şcolar să se susţină până în data de 21 decembrie, adică înainte de vacanţa de iarnă, chiar dacă semestrul se va încheia pe data de 1 februarie. Elevii au intrat deja în cea de-a doua lună de şcoală, iar elevii de gimnaziu şi liceu se pregătesc pentru a susţine testările semestriale.
Tezele se susţin la disciplinele de bază, în cazul elevilor de gimnaziu la Limba română şi Matematică, elevii de clasa a VIII-a vor susţine testări şi la Istorie sau Geografie, iar elevii de liceu vor susţine teze la Limba şi literatura română şi la disciplinele de profil. Conform programei şcolare, semestrul I este fragmentat de vacanţa de iarnă, care începe în 22 decembrie şi se termină pe 13 ianuarie. Ministerul Educaţiei a stabilit însă ca aceste lucrări să se sunţină înainte ca elevii să intre în vacanţă, iar cele din semestrul al II-lea vor trebui să fie susţinute până cel târziu pe data de 24 mai.

Excepţie de la această regulă fac însă clasele a VIII-a, care vor susţine tezele din al doilea semestru până pe 17 mai, dar şi clasele a XII-a, care dau aceste evaluări până pe data de 10 mai. Semestrul I a început în acest an pe data de 10 septembrie, urmând ca prima vacanţă pentru toţi elevii să aibă loc în perioada 22 decembrie – 13 ianuarie. Semestrul I se va încheia pe 1 februarie, vacanţa intersemestrială fiind stabilită în perioada 2 – 10 februarie. Semestrul al II-lea va începe de pe data de 11 februarie, urmând ca vacanţa de primăvară să aibă loc în perioada 20 aprilie – 5 mai. Cursurile vor fi reluate pe 6 mai, vacanţa de vară urmând să înceapă pe 15 iunie şi să se încheie pe 15 septembrie.

ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI