20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021
20.6 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 31, 2021

Cum au ajuns hoţii să ne râdă în nas la toţi? Poliţiştii sunt exasperaţi: le scapă toţi tâlharii!

Cum scapă hoţii şi interlopii de închisoare, apoi le râd în faţă autorităţilor? Simplu: se împacă cu victimele. Poliţiştii ieşeni sunt exasperaţi: hoţii conving victimele să îşi retragă plangerile ori să îşi schimbe declaraţiile, şi toată munca lor, adesea uriaşă, toate cheltuielile făcute din bani publici ducându-se pe apa sâmbetei.

Incă un caz de acest gen se află încă în derulare. Celebra bandă de escroci a fraţilor Nunucă din Moţca se află în fierbere de câteva luni de zile, de când au fost ridicaţi şi băgaţi în arest. Aceştia au reuşit să fure 44.000 de euro şi 100.000 de lei de la doi pensionari din satul Şcheia, după ce au bătut la poarta lor întrebându-i dacă au fructe sau vin de vânzare. În timp ce doi dintre romi îi ţineau de vorbă pe cei doi pensionar la poartă, Nunucă a intrat prin spate în casă şi a răscolit, reuşind să găsească 44.000 de euro şi 100.000 lei.

Apoi a sărit gardul în drum, însă a fost observat de către proprietari, care s-au dus către el să îl prindă. „Norocul“ poliţiştilor a fost că liderul escrocilor, Ovidiul Nunucă, a lovit pe unul dintre soţi care alerga după el să îl prindă pentru a recupera banii, iar acesta este cercetat şi pentru infracţiunea de tâlhărie, pentru care nu se poate împăca cu victima, potrivit Codului Penal. Culmea, rudele lui Nunucă au fost la Scheia şi au încercat să-i convingă pe cei doi pensionari să îşi schimbe declaraţiile pentru ca justiţia să le schimbe încadrarea faptelor, pentru a primi închisoare cu suspendare. Aceştia au refuzat. „Imediat ce a fost prinsă gaşca lui Nunucă, au început să curgă dosare de peste tot. Din Vaslui, Argeş, Brăila, Neamţ, Botoşani. De atunci, rudele acestora au colindat în aceste judeţe şi au convins multe victime să îşi retragă plângerile. Şi au reuşit. Culmea, după ce au fost prinşi cei din clanul Nunucă, escrocheriile de acest tip au încetat“, au spus poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Iaşi.

 

Continuare pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.6 ° C
22.1 °
19.5 °
82 %
1.2kmh
0 %
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
35 °
mar
26 °
mie
18 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI