Autoritatile judetului Buzau au permis, duminica, in jurul orei 14:30, la insistentele soferilor, deplasarea unor coloane organizate pe drumul european E85 pe ruta Buzau-Rimnicu Sarat si retur.

Contractul a fost semnat: cinci milioane de lei pentru două luni şi jumătate de sezon rece.

Până la urmă, judeţul a avut de câştigat de pe urma întârzierii finalizării licitaţiei pentru deszăpezire. Contractul a fost semnat ieri la sediul Direcţiei Judeţene de Ad­ministrare a Drumurilor şi Podurilor de către şefii instituţiei şi reprezentanţii asocierii Eky-Sam şi Enviro – asociere declarată câştigătoare, vineri, la expirarea termenului de depunere a ofertelor. Suma adjudecată este de aproximativ 5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Licitaţia pornise de la 5,04 milioane de lei fără TVA, incluzând şi luna decembrie integral. Iniţial, pentru intervalul de activitate 1 noiembrie – 15 martie, licitaţia începea în sens descrescător de la 6 milioane de lei fără TVA. Amintim că două contestaţii depuse chiar de cele două firme care au câştigat acum licitaţia (şi care au fost admise de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) au întârziat atribuirea contractului. Eky-Sam şi Enviro au contestat anumite prevederi din caietul de sarcini, apoi au acuzat că, la reluarea licitaţiei, nu fuseseră făcute toate corecţiile.

În cele din urmă, procedura a fost reluată de la zero pe 5 decembrie, încheindu-se cu succes abia ieri. Întârzierea a atras însă nemulţumirea consilierilor judeţeni, inclusiv a preşedintelui CJ, Maricel Popa.

Sursa Ziarul de Iasi

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider