17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

De azi, operaţii pe creier fără bisturiu şi fără dureri, la „Neuro”. „Metodă terapeutică unică pentru a salva mii de vieţi”

După o perioadă de trei ani de pregătiri, în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife de la Spitalul de Neurochirurgie vor începe primele proceduri.

Pacienţii vor putea astfel să beneficieze de operaţii pe creier fără bisturiu şi fără dureri.

„Radiochirurgia Stereotactică reprezintă astăzi prezentul şi viitorul în ceea ce priveşte tratamentul majorităţii patologiilor neurochirurgicale, mai exact a leziunilor creierului. Am ajuns la maturitatea de a utiliza tehnologii de ultimă generaţie care oferă pacienţilor siguranţă, încredere, operaţii complete, simple şi nedureorase. Vom folosi o metodă terapeutică unică pentru a salva mii de vieţi”, a precizat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

Neurochirurgii vor putea interveni cu mai multă precizie şi uşurinţă asupra leziunilor profunde şi greu accesibile care pun în pericol viaţa pacienţilor.

Specialiştii au explicat că este vorba despre două proceduri, două modalităţi de iradiere, în funcţie de cum se fixează capul pacientului la masa sistemului de radiochirurgie stereotactică – cu o mască specială conectată la un sistem computerizat de supraveghere a mişcărilor sau cu un cadru de stereotaxie din titan. Mai mult, pacientul va fi externat în aceeaşi zi în care este făcută intervenţia.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow