22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Programul Târgului Meșterilor Populari de la Ruginoasa – 29-31 iulie

Ruginoasa adună, timp de trei zile, pe aleea Palatului domnitorului Al. I. Cuza, 50 de meșteri populari din țară și Republica Moldova, în cadrul celei de-a opta ediție a unui târg dedicat acestora, în perioada 29-31 iulie.

În cadrul evenimentului vor fi expoziții cu vânzare de obiecte tradiționale, cât și activități interactive de tip atelier, în cadrul cărora vor fi ilustrate meșteșuguri tradiționale precum: olăritul, prelucrarea lemnului, confecţionarea instrumentelor muzicale tradiționale, industria casnică, încondeierea ouălor sau confecţionarea măştilor populare.

Organizatorii, Centrul Cultural Ruginoasa și Asociația Meșterilor Populari din Moldova,  susțin că Ruginoasa este singura localitate rurală care găzduiește un astfel de eveniment, astfel fiind puse în valoare cultura locală, dar și patrimoniului cultural și turistic al localității din apropierea Pascaniului.

În cele trei zile de promovare a tradițiilor vor avea loc spectacole dar și o prezentare de carte. Sâmbătă, 30 iulie 2022, de la ora 15,00, etnograful, Marcel Lutic, își va prezenta lucrarea ,,TIMPUL SACRU. SĂRBĂTORILE DE ALTĂDATĂ ”, ediția a III a.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow