22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Europa ia foc, apocalipsa de căldură aduce incendii fără precedent. Avertisment: Așa va fi la fiecare 3 ani, emisiile să fie zero acum!

O mie de oameni au murit în Portugalia din cauza caniculei. Căldura extremă a favorizat incendiile de vegetație în Spania și Franța. După ce temperaturile în marea Britanie au depășit recorduri istorice și au ajuns la 40 grade C, experții în schimbări climatice  avertizează că astfel de episoade se pot repeta la fiecare trei ani dacă emisiile nu sunt reduse. Este „un semnal de alarmă” pentru urgența climatică, avertizează ei.

Valul de caniculă a provocat fenomene cum rar se văd în Marea Britanie. Un incendiu a izbucnit într-o pădure din sudul Londrei și amenință traficul și locuințele din zonă.

Mai multe case au fost cuprinse de flăcări – totul, în contextul unor temperaturi extreme, cum nu s-au mai întâlnit în arhipelag. „Marea Britanie se topește” au titrat multe ziare din regat. Fotografia cu un soldat al Gărzii Regale care primește apă de la un polițist a fost aleasă pentru prima pagină. Ștrandurile și plajele sunt pline, iar oamenii – localnici și turiști deopotrivă – fac față cu greu..

Aeroportul din Luton, care deservește Londra, a trebuit să oprească temporar zborurile pentru că asfaltul de pe pistă s-a topit din cauza căldurii. Haosul provocat a fost atât de rău încât aeroportul a făcut o sală de așteptare pentru intrarea… pe pagina web! Cei care doreau să afle informații despre zborul lor au fost nevoiți să aștepte la o coadă electronică!

Continuarea pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow