9.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Danemarca a înfiinţat un partid politic condus în totalitate de un software

- Advertisement -

Un nou partid politic din Danemarca ale cărui politici sunt derivate în întregime din inteligența artificială speră să participe la următoarele alegeri generale din iunie 2023.

Lansat la sfârșitul lunii mai, Partidul Sintetic este „produs” de un colectiv artistic din Danemarca, Computer Lars.

De asemenea, formațiunea are o platformă-program care se bazeză pe sinteza tuturor discursurilor politice din 1970 până în prezent.

Partidul Sintetic care vrea să ajungă la aproximativ 15% dintre danezi, care nu și-au exercitat dreptul de vot la alegerile antrioare din 2019.

Formațiunea conisderă că nu au votat pentru că niciunul dintre partidele tradiționale nu a făcut apel la ei.

Asker Bryld Staunaes, unul dintre membrii colectivului, susține că partidul este „parte dintr-o analiză a optimizării sistemului de vot în Danemarca”, și, de asemenea, un răspuns ironic la sutele de partide mici create în timp.

Totodată, printre propunerile electorale se numără introducerea unui venit de bază universal de 100.000 de coroane pe lună, dublu față de salariul mediu danez.

Partidul sprijină, de asemenea, adăugarea celui de-al 18-lea obiectiv al ONU de dezvoltare durabilă care ar permite „oamenilor şi algoritmilor să coexiste mai bine decât acum”, a spus Bryld Staunaes.

Danemarca, țara mircopartidelor

Partidul Sintetic a obţinut până astăzi doar 4 semnături, potrivit unei numărători oficiale.

Dar dacă reuşeşte să câştige un loc în parlament, intenţionează să-şi folosească mandatul pentru a lega Inteligenţa Artificială (AI) de activitatea desfăşurată de membrii parlamentului.

„Ideea… este să luăm această forţă politică şi economică uriaşă (algoritmi)… pentru a încerca să o înscriem în sistemul politic tradiţional”, a spus Bryld Staunaes. În prezent, „nu avem nicio modalitate de a ne adresa efectiv oamenilor şi inteligenţei artificiale într-un cadru democratic”, a adăugat Bryld.

De asemenea, partidul intenţionează să organizeze primul său miting electoral „pentru un public uman” în septembrie.

SURSAȘ GANDUL.RO

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow