9.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Școala pe „module” începe într-o lună. Structura anului școlar 2022/2023

- Advertisement -

Mai este mai puțin de o lună până la începerea noului an școlar care va avea o durată de 36 de săptămâni și va fi primul organizat cu perioade de învățare ai scurte și vacanțe mai dese.

Ordinul de ministru care reglementează structura și calendarul noului an școlar prevede că acesta va începe la 5 septembrie și va fi organizat pe 5 module de învățare și tot atâtea vacanțe.

O altă premieră este „Săptămâna verde”, care, alături „Școala altfel”, se desfășoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, la decizia unităților de învățâmânt.

De asemenea, elevii din toate clasele și copiii de grădiniță vor avea vacanță în perioada 22-30 octombrie, spre deosebire de anul anterior când intrau într-o vacanță de o săptămână, în toamnă, doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare.

Noul regulament în școli

Odată cu începerea noului an şcolar va intra în funcţiune şi noul Regulament-cadru al şcolilor. mai eexact, ROFUIP.  Astfel, elevii nu vor mai putea fi exmatriculaţi, profesorii vor încheia o singură medie pe an la o disciplină, iar părinţilor le este interzis să mai adune bani pentru cadouri destinate cadrelor didactice.

Potrivit aceluiaşi document, pe parcursul anului şcolar elevii vor beneficia de un plan individualizat de învăţare întocmit de profesori, rezultat în urma evaluărilor susţinute.

De asemenea, tezele nu vor mai fi obligatorii, dar vor putea fi susţinute dacă profesorii consideră necesar, numărul de note urmând a fi puse elevilor, în funcţie de numărul de ore alocat pe fiecare disciplină în parte, dar nu mai puţin de trei.

Structura anului şcolar 2022-2023

Modulul 1 cursuri: 5 septembrie – 21 octombrie; vacanţă: 22 octombrie – 30 octombrie;

Modulul 2 cursuri: 31 octombrie – 22 decembrie;  vacanţă: 23 decembrie – 8 ianuarie;

Modulul 3 cursuri: 9 ianuarie – 3 februarie, respectiv 10 februarie sau 17 februarie, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, după caz; vacanţă: o săptămână, la decizia inspectoratelor şcolare, în perioada 6-26 februarie;

Modulul 4 cursuri: 13 februarie – 20 februarie sau 27 februarie, la decizia inspectoratelor şcolare, după caz, până la 6 aprilie;  vacanţă: 7 aprilie – 18 aprilie;

Modulul 5 cursuri: 19 aprilie – 16 iunie;  vacanţă: 17 iunie – 3 septembrie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow