9.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Weekend prelungit. Bugetarii sunt liberi pe 15 august

- Advertisement -

Ziua de 15 august 2022 este zi liberă de la stat, astfel că majoritatea românilor vor beneficia de o minivacanță la mijlocul acestei luni.

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, așa cum mai este cunoscută sărbătoarea în limbaj popular, este una dintre cele mai importante sărbători ale lunii august și este prăznuită pe 15 august.

În fiecare an, românii beneficiază de 15 zile libere legale din partea statului, iar pe lista liberelor legale este și ziua de 15 august, dată la care este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului.

În 2022, 15 august pică într-o zi de luni, ceea ce înseamnă că românii vor beneficia de o minivacanță de trei zile în acest an, având în vedere că sărbătoarea vine la o zi după weekend.

Astfel, majoritatea angajaților, fie că lucrează la stat, fie că lucrează la privat vor beneficia de un weekend prelungit în august. Conform legii, angajatorii sunt obligați să le ofere salariaților zile libere cu ocazia sărbătorilor legale naționale, iar în cazul în care refuză să facă acest lucru se pot alege cu amenzi de până la 10,000 de lei.

Cu toate acestea, există anumite domenii în care activitatea nu poate fi întreruptă, ceea ce înseamnă că angajații trebuie să se prezinte la job și în zilele libere de la stat. În aceste situații, angajatorii fie le vor oferi salariaților zile libere în următoarele 30 de zile, fie un spor de cel puțin 100% din salariul de bază.

SURSA: ROMANIA LIBERA

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow