4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Cursuri gratuite în domeniul tehnologiei informației pentru angajații de peste 55 de ani

Companiile din judeţul Iaşi care doresc să le ofere şansa angajaţilor cu vârsta de peste 55 de ani să îşi crească nivelul de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini în domeniul tehnologiei informaţiei îi pot înscrie la cursurile din cadrul programului TechTalent Growth, organizate de către Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).

Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Fondul Social European. Două dintre cele mai potrivite cursuri sunt cel de formare pentru poziţia de Responsabil cu Protecţia Datelor (DPO) şi cel de Baze de date, arată ANIS. Cursurile de desfăşoară online şi au o durată de 5 zile (plus 17 zile de practică în cazul cursului DPO).  În urma examinării, care va avea loc tot online, absolvenţii vor primi certificarea Autorităţii Naţionale pentru Calificări (ANC).

Cei care vor să urmeze cursurile trebuie să fie angajaţi cu normă întreagă sau parţială în cadrul companiilor şi să facă dovada absolvirii studiilor superioare, precizează responsabilii proiectului TechTalent Growth. DPO este o specializare ce asigură implementarea corectă în companii a legislaţiei de protecţia datelor cu caracter personal (GDPR).

Candidaţii se mai pot înscrie la acest curs doar în această lună. Cursul Baze de Date se adresează celor care au deja cunoştinţe minime de baze de date şi de operare a calculatorului şi ajută cursanţii să aprofundeze cunoştinţele în acest domeniu pentru a lucra în proiecte mai complexe. Candidaţii se pot înscrie la acest curs în lunile iulie şi august 2021. Programul se adresează companiilor din toată ţara – cu excepţia celor din Bucureşti şi Ilfov, indiferent de dimensiune, care se încadrează într-unul dintre domeniile de activitate corespunzătoare codurilor CAEN de AICI. 

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Medic de la Spitalul de Urgență Pașcani decorat de președintele țării cu ordinul “Meritul Sanitar”

Seful sectiei ATI de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, medicul Sergiu Ungureanu, a fost decorat de...

FOTO/VIDEO Ziua Națională a României, marcată și în satul Soci

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si in satul Soci. La biserica de lemn, inchinata ostasilor...

FOTO/VIDEO – Paradă militară, de Ziua Națională a României, la Lespezi

Lespezenii s-au bucurat miercuri, de Ziua Nationala a Romaniei, asa cum nu au facut-o niciodata, la ei...

Ziua Națională a României, în orașul Hârlău – FOTO/VIDEO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Harlau. Evenimentul a început de la ora 10:30,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI