5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Cursuri de prim ajutor, contra unei donaţii de 50 de lei

Ieşenii pot participa la cursurile de prim ajutor oferite de către Serviciul Voluntar de Ambulanţă (SVA) Iaşi împreună cu medicii şi asistenţii medicali din cadrul Diviziei Medicale a SVA.

Perioada de înscrieri se va încheia pe data de 28 noiembrie, în luna decembrie urmând să fie programate primele grupe, care vor începe cursurile din luna ianuarie 2018. De asemenea, în funcţie de numărul celor înscrişi, cursurile urmează să se desfăşoare pe toată durata anului 2018. Grupele vor fi formate din maximum 20 de persoane, fiecare participant fiind nevoit să doneze minimum 50 de lei pentru consumabilele folosite de către aceştia la cursurile de prim ajutor. Locurile unde se vor desfăşura aceste cursuri urmează să fie comunicate de către voluntarii SVA prin telefon, data şi ora fiind stabilite împreună cu participanţii.
Cursurile vor fi predate de către medici, asistenţi medicali şi voluntari atestaţi, vârsta minimă de la care sunt acceptaţi cursanţi fiind de 14 ani. Serviciul Voluntar de Ambulanţă din Iaşi a fost fondat în acest an, fiind singura organizaţie neguvernamentală din România care asigură servicii medicale private de urgenţă în fază prespitalicească cu personal calificat, în regim de voluntariat.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow