24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

CSM Pascani, salarii mai mari. Sectii importante, doar pe hartie

Clubul Sportiv CSM Pascani solicita legislativului local majorarea salariilor personalului contractual in raport cu salariile functionarilor din Primarie. Consiliul de Adminsitratie al clubului, intrunit in sedinta pe 19 aprilie a.c. a hotarat aprobarea unei noi grille de salarizare care a fost trimisa consilierilor locali.

Conform documentului, managerul sau directorul clubului ar urma sa aiba un salariu brut de 8200 lei, fata de aproape 7000 lei cat este acum. De asemenea contabilul unitatii va avea un salariu lunar brut de aproape 5000 lei, inspectorii de specialitate de pana 5169 lei iar muncitorii  pana la 3800 lei.

Consilierul local Mihai Dediu, unul dintre membrii Consiliului de Administratie ai clubului sustine ca majorarile salariale erau necesare, mai ales pentru personalul administrativ si antrenori pe motiv ca au ramas neactualizate din anul 2020.

Totodata,  conducerea clubului a stabilit noua organigrama si statutul de functii. Majoritatea sectiilor care apar in document nu au fost si nu sunt functionale. Ele au fost trecute doar pentru ca CSM Pascani sa obtina avizele necesare, a explicat pentru BIT TV unul dintre antrenori. De exemplu, alaturi de fotbal, rugby, sah, handbal si tenis,  sunt trecute si sectile de judo, lupte, sport pentru persoanele cu handicap, fitness, dans sportiv, box, haltere, culturism sau sportul pentru toti.

Desi sunt importante si de interes, mai ales pentru tineri,  toate acestea nu au primit niciodata nici un leu finantare si nici nu au fost angajati antrenori.

In schimb,  clubul pascanean a aprobat in statul de functii angaajrea unui jurist cu norma intreaga, a unui contabil tot cu norma intreaga desi pana acum era cu 4 ore, a unui administrator desi este deja un director si a doi inspectori de specialitate. Mihai Dediu, membru in Consiliul de Admisitratie recunoaste ca CSM Pascani nu are banii necesari pentru achitarea salariilor pana la sfarsitul anului si ca este nevoie de o suplimentare a bugetului clubului cu inca 500 000  – 1000 000 lei. Banii ar urma sa fie obtinuti tot de la bugetul local, printr-o rectificare necesara daca Consiliul Local va aproba noua organigrama si statutul de functii, propuse de conducerea clubului.

Mentionam ca legislativul local a aprobat pentru CSM Pascani un buget de peste 1,46
milioane de lei pentru anul in curs,  aproape cat cel de anul trecut dupa majorarea lui de doua ori. Din acesti bani,  595 000 lei sunt cheltuieli de personal  mai ales pentru echipa de fotbal si peste 760 000 lei pentru bunuri si servicii, in special pentru intretinerea bazei sportive.

Echipa de fotbal CSM Pascani nu a mai obtinut o victorie de mult timp. Se afla pe ultimul loc in seria 1 al Ligii a III-a din camionatul national de fotbal cu 14 meciuri pierdute si doua egaluri. In sezonul regulat echipa pascaneanea a obtinut pana acum 3 infrangeri si un meci egal.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow