23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Veteranii de război din Pașcani sărbătoriți vineri, 29 aprilie, de municipalitate

- Advertisement -

Ultimii veterani de război în viață din municipiul Pașcani vor fi sărbătoriți vineri, 29 aprilie, de municipalitate, cu ocazia zilei lor marcată la nivel național. Viceprimarul, Cristian Rățoi, a precizat că în oraș, potrivit informațiilor Asociației Veteranilor de Război, mai sunt doar trei persoane în viață.

Cu ocazia acestei sărbători, cei care au luptat pentru țară vor fi răsplătiți de către administrația locală cu câte 500 de lei și un buchet de flori.

La Iași, va fi o ceremonie militară și religioasă ce va avea loc de la ora 9, la Monumentul Eroilor Regimentului 7 Roșiori de la Cercul Militar Iași. În cadrul ceremoniei se va intona Imnul Național al României, va fi oficiat serviciul religios și se vor depune coroane la Monumentul Eroilor. Totodată, un reprezentant al asociațiilor veteranilor de război va susține o alocuțiune privind semnificația Zilei Veteranilor de Război.

La nivel național, toți cei 1748 de veterani de război și cele 43 de văduve de război care au mai rămas în viață, vor primi câte un colet cu produse alimentare tradiționale  din partea Ministerului Apărării Naționale, în perioada 26-28 aprilie.

Echipele de distribuire a cadourilor în țară sunt constituite din personal al unităţilor militare, sprijiniți de voluntari, membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow