27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Opozitia solicita diminuarea taxelor si impozitelor locale. Cresterea cu rata inflatiei  nu a fost aprobata

- Advertisement -

Discutii intense in legislativul pascanean cu privire la stabilirea taxelor si impozitelor locale pentru anul 2023.

Proiectul a fost respins in sedinta din 28 aprilie,  in contextul in care consilierii din opozitie au votat impotriva, iar cei din alianta PNL – Pro Romania nu au avut suficiente voturi, dupa plecarea lui Constantin Nemtanu in Consiliul Judetean.

In foma propusa de primarul Marius Pintilie,   taxele si impozitele locale ar fi urmat sa creasca cu 5,1%, rata inflatiei pe anul fiscal anterior,  iar taxa de salubritate sa fie majorata de la 12 la 13 lei persoana/luna.

Consilierii PSD au solicitat executivului sa revina cu proiectul pana la sfarsitul anului, intr-o alta forma, pe motiv ca anul trecut au fost majorate, nejustificat, cu peste 40% desi municipalitatea a avut si are in prezent un  excedent bugetat de cca 16 milioane lei si un imprumut  de investitii de 11 milioane lei pentru care se achita deja dobanzi,  iar banii sunt necheltuiti.  Mai mult, tot mai multi contribuabli se plang ca nu mai au cu ce sa isi achite taxe si impozitele locale, in urma majorarii lor dar si din cauza cresterii preturilor.

In acelasi context, consilierul PMP Sorin Olariu a solicitat Primariei sa revina cu proiectul modificat,  asa incat taxele si impozitele locale sa fie reduse cu 20% pentru anul viitor.

In replica,  reprezentantii Primariei au explicat ca indexarea taxelor si impozitelor locale, cu rata anuala a inflatiei este obligatorie si ca, in caz contrar, calcularea lor se va faca la limitele maxime prevazute de lege, ceea ce va avea ca efect o crestere si mai mare, daca acesta situatie nu va fi corectata pana la sfarsitul anului.

Dezbaterile pe acest subiect s-au incheiat cu un scandal. Consilierul Mihai Dediu, prezent online la dezbateri,  a refuzat sa mai participe dupa ce presedintele de sedinta, Mihai Varlan a tipat la el pe motiv ca a facut comentatii pe marginea proiectului dupa votarea acestuia.

Mentionam ca in primele trei luni ale acestui an municipalitatea a incasat din taxe si impozite locale peste 30 de milioane de lei, mai mult decat anul trecut,  in urma majorarilor de anul trecut. Consilierii din opozitie au criticat faptul ca banii incasati in plus, nu au fost repartizati pentru amenajarea lacului Pestisorul, asa cum au motivat reprezentantii Primariei, ci pentru alte cheltuieli publice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow