23 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

„Cornul şi laptele”, blocat în hârtii, la Paşcani

- Advertisement -

Administraţia din Paşcani bate pasul pe loc în demersurile pentru distribuirea de cornuri produse lactate şi fructe, copiilor din şcoli şi grădiniţe. Deşi au trecut mai bine de patru luni de zile de la începutul noului an şcolar nici până acum nu au fost demarate procedurile de achiziţie.

Reprezentanţii Primăriei refuza să clarifice acesta situaţie însă conform unor surse neoficiale în rândul funcţionarilor şi juriştilor sunt nelămuriri privind legalitatea licitaţiei. Asta deoarece contractele cadru ar urma să fie încheiate pe o perioadă de 4 ani de zile iar o parte din suma estimată, 2.7 milioane de lei, să fie, mai apoi, decontata din fonduri europene, doar pentru lapte şi fructe.

Licitaţia ar fi trebuit să fie organzata de Consiliul Judeţean Iaşi, dar problema a fost pasată autorităţilor locale, în toamna anului trecut. Se pare cât tot autorităţile judeţene pot deconta aceste sume, nu şi primăriile locale, prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura.

In acesta situaţie, administratiile locale îşi asumă demararea procedurilor cu riscul să nu le fie decontate sumele cheltuite sau amâna rezolvarea problemei aşa cum face Primăria Paşcani. Până la clarificarea problemei, 3563 de copii, unii dintre ei proveniţi din familii cu probleme sociale, trebuie să mai aştepte gustările promise de politicieni.

La Hârlău însă autorităţile locale au găsit o soluţie. Licitaţiile au fost finalizate pentru fructe şi corn iar ele sunt deja distribuite în şcoli şi grădiniţe. În câteva zile vor avea şi produsele lactate, spune viceprimarul Radu Sârbu.

Şi în oraşul Târgu Frumos licitata este începută. Ofertele pentru fructe cornuri şi lapte pot fi depuse până pe pe 28 ianuarie. Se aşteaptă ca cei 1577 de beneficiari să le primească din luna februarie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow