26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Control de la Mediu, Apele Române și Pompieri, în Pașcani. Municipalitatea are de remediat mai multe probleme

- Advertisement -

O echipă mixtă formată din specialiști de la Garda de Mediu, Apele Române și Pompieri a fost într-un control inopinant marți, 10 mai, în municipiul Pașcani. Specialiștii au verificat starea de igienizare a cursurilor de apă de pe raza orașului și suburbii, dar și alte aspecte, precum întreținerea șanțurilor și a rigolelor sau aruncarea necontrolată a deșeurilor menajere. În urma verificărilor, municipalitatea nu a primit nici o amendă, dar au fost găsite nereguli pentru care au fost date măsuri de remediere.

 

De exemplu, potrivit celor spuse de viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi, pe strada Ștefan cel Mare au fost identificate mai multe gospodării din care au scoase țevi spre rigola pluvială a drumului județean, unde s-ar scurge apa reziduală. Edilul pășcănean a spus că în perioada următoare, polițiștii locali vor merge în zonă și vor da notificări pășcănenilor cu pricina pentru a-i informa că acest lucru este ilegal și se pot da amenzi uriașe.

Printre celelalte măsuri care au fost stabilite se numără și salubrizarea și decolmatarea  șanțurilor și rigolelor din municipiu, montarea unor camere de supraveghere în zonele unde se aruncă deșeuri necontrolat și să se întocmească documentații tehnice de către un proiectant certificat de MMAP, pentru lucrările de traversare a cursurilor de apă (poduri și podețe).

Viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi, îndeamnă cetățenii să nu mai arunce la voia întâmplării gunoaie, pentru că se pot alege cu amenzi și mai mult decât atât, autoritățile pot confisca vehiculul cu care ei transporta aceste deșeuri.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow