20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Documentarul ”În căutarea inginerului Dragomirescu” va rula pentru prima oară la Pașcani 

Documentarul ”În căutarea inginerului Dragomirescu” realizat de Dragoș Zamosteanu, va rula pentru prima oară la Pașcani.  Povestea dramatică a pascaneanului închis de comuniști, va putea fi vizionată sâmbătă, pe 14 mai, de ora 14.00, la sala ”Mitropolit Visarion Puiu” de la Protoieria Pașcani.  

Activitatea este organizată de Catedra de istorie a Colegiului Național Mihail Sadoveanu din municipiu.  Sunt invitați să participe pascaneni de toate vârstele, iar intrarea este liberă.

Evenimentul se desfășoară în colaborare cu Protopopiatul Pașcani. Elevii Colegiului Sadoveanu vor susține și un program artistic, este vorba despre Ilinca Isac și grupul vocal DAIM, condus de bibliotecara Maria Iacob.

„În căutarea inginerului Dragomirescu”, este un film documentar realizat de pășcăneanul Dragoș Zamosteanu, care aduce în atenția publicului destinul tragic lui Gheorghe Dragomirescu, un inginer de excepție, tatăl a șase copii, denunțat pentru că a cântat, pe 1 ianuarie 1959,la aniversarea unui prieten, „Deșteaptă-te române” și „Vântuleț de primăvară”. Consecințele acestei drame sunt resimțite de urmașii inginerului Dragomirescu până în ziua de astăzi.

Menționăm ca premiera filmului a avut loc in cadrul Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film, care a avut loc la Ateneul din Iași, în luna aprilie. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow