0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Comisia “Monica rezolvă tot” bate pasul pe loc

Primaria municipiului Pascani nu a demarat inca nici o ancheta administrativa pentru a stabili in ce masura sunt adevarate sau nu reclamatiile mai multor cetateni la adresa unei salariate acuzata de inselatorie.

Este vorba de Monica Oneata de la Registratura institutiei, despre care mai multe persoane sustin ca ar fi solicitat si incasat mai multe sume de bani pentru a facilita ocuparea unor posturi in Primarie, repartitii la locuite sociale sau avizarea unor lucrari de constructii. Chiar daca faptele au fost reclamate la Politie si au fost relatate pe larg de presa locala, iar persoana in cauza este cercetata penal in mai multe dosare, primarul municipiului, Marius Pintilie spune ca nu are dovezi si nici plangeri care sa justifice declansarea unei anchete interne De asemenea, edilul nu a sesizat inca Politia și Parchetul, desi fapte reclamate de pascanenii inselati si dovezile prezentate sunt de natura penala si vizeaza activitatea administratiei locale.

In urma dezvaluirilor aparute în presa, Primaria Pascani a postat un comunicat de presa prin care cetatenii care sunt inselati de salariati ai Primariei sunt indrumati sa se adreseze institutiilor abilitate, nu adminsitratiei locale. In acelasi mesaj se arata ca reprezentantii institutiei au sesizat organele statului in alte cazuri, tot in baza unor suspiciuni, dar acum nu o pot face pe motiv ca nu au nici o reclamatie in acest sens.

“Având în vedere faptul că în presa locală au apărut articole legate de o plângere penală făcută de către un cetățean împotriva unei salariate a Primăriei Municipiului Pașcani pentru presupuse acte de corupție, ce priveau trucarea unui concurs de angajare, dorim să precizăm că pe adresa instituției noastre nu a ajuns nicio reclamație în acest sens. Dacă există astfel de fapte, conducerea primăriei dezaprobă și condamnă ferm aceste practici și îi îndeamnă pe toți cei care se confruntă cu astfel de situații să se adreseze instituțiilor abilitate. Când în trecut au existat alte astfel de suspiciuni, reprezentanții instituției noastre au sesizat organele abilitate ale statului”, se arata în comunicatul de presa.

Atitudinea reprezentantilor Primariei este si mai confuza in contextul in care Monica Oneata a fost condamnata si reținută in anul 2009 pentru a executa trei luni de pușcărie pe motiv ca a furat din banii publici 17 000 lei, in anii 2003- 2004, atunci când era casierul instituției. Conform unor surse neoficiliate in acesta perioada nu i-ar fi incetat contractul de munca, conform prevederilor legale si ar fost trecuta, in continuare in statele de plata, desi era in dupa gratii. Nici pana acum nu a fost clarificata acesta situatie si nici macar nu a fost solicitat un cazier iar hotararea instantei nu este de gasit.

Mentionam ca, BIT TV a prezentat cazul unei tinere absolvente de facultate careia i s-a promis un post la Registratura institutiei, in schimbul sumei de 1500 euro si inca 1000 lei pentru actele de angajare, iar tot mai multe persoane reclama ca au fost pacalite de aceeasi persoana. O alta victimă care și-a prezentat cazul de curând este o femeie cu probleme sociale. Ea a fost abordata de Monica Oneata cu promisiunea ca ii poate face rost de o repartitie pentru o locuinta sociala, la blocul Primariei. In schimb i-a cerut 1000 de euro. Banii au fost achitati in vara acestui an, dar problema nu a fost rezolvata. De asemenea, un alt pascanean, Vasile Secara sustine ca i-a dat salariatei primariei aproape 30 000 lei in schimbul promisiunii ca va reuși sa obțină actele necesare pentru construirea unei case pe un teren aflat in extravilanul municipiului. Victima a depus plangere penala. Banii au fost recuperati imediat dupa difuzarea stirii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow