4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Pașcaniul, „pedepsit” de premierul Cîțu. A primit cât o comună, din fondul de rezervă

Municipiul Pascani pare sa fie „pedepsit” de premierul Romaniei pentru ca reprezentantii locali ai PNL l-au sustinut pe contracandidatul sau, Ludovic Orban, pentru presedentia partidului.

Mai exact, in cursul zilei de joi, 7 octombrie, in Monitorul Oficial a fost publicata o hotarare privind alocarea unor sume din fondul de rezerva al Guvernului, pentru UAT-uri.

In tabelul anexat, muncipiul Pascani a fost trecut cu doar 300.000 lei, la fel ca unele comune din imprejurimi, asta desi este a doua ca aglomertie urbana din judet. Suma primita este o treime din cat a solicitat Primaria Pascani pentru sustinerea cheltuielilor sociale si cofinantarea proiectelor din fonduri europene, aflate in derulare.

Reprezentantii administratiei locale au refuzat sa comenteze aceasta situatie si sa precizeze cum anume urmeaza sa fi cheltuiti banii respectivi. În schimb, deputatul PNL Sorin Nacuta, unul dintre sustinatorii lui Ludovic Orban a spus pentru BIT TV considera ca si de acesta data judetele din Ardeal au fost favorizate, in timp ce Iasul a ramas in coada listei. Parlamentarul pascanean admite ca sustinatorii premierului au fost avantajati.

Judetul Iasi a primit in total 20,4 milioane de lei, cu mult mai putin decat alte judete din tara, in contextul in care presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, in calitate de presedinte al organizatiei judetene a PNL a anuntat public ca il sprijina pe Ludovic Orban. Banii au fost impartiti la fel de inechitabil. Cate 300 000 lei in localitatile cu primari liberali in timp ce orasele Harlau si Targu Frumos, conduse de primari PDS-iști, au primit cate 100 000 lei. In mod surprinzator municipiul Iasi nu a primit niciun leu, desi a solicitat 30 de milioane de lei, iar primarul Mihai Chirica a fost printre sustinatorii actualului premier.

Mentionam ca, la ultima rectificare bugetara, municipiul Pascani a primit de la Guvernul Romaniei 1,57 milioane lei, in mare parte din impozitul pe venit si doar 32 000 lei pentru despagubiri, din fondul special pentru calamități.

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Mașină înfiptă într-un gard de pe strada Gării din Pașcani

Accident rutier luni dupa-amiaza, 27 martie, pe strada Garii...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow