8 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Pașcaniul, „pedepsit” de premierul Cîțu. A primit cât o comună, din fondul de rezervă

Municipiul Pascani pare sa fie “pedepsit” de premierul Romaniei pentru ca reprezentantii locali ai PNL l-au sustinut pe contracandidatul sau, Ludovic Orban, pentru presedentia partidului.

Mai exact, in cursul zilei de joi, 7 octombrie, in Monitorul Oficial a fost publicata o hotarare privind alocarea unor sume din fondul de rezerva al Guvernului, pentru UAT-uri.

In tabelul anexat, muncipiul Pascani a fost trecut cu doar 300.000 lei, la fel ca unele comune din imprejurimi, asta desi este a doua ca aglomertie urbana din judet. Suma primita este o treime din cat a solicitat Primaria Pascani pentru sustinerea cheltuielilor sociale si cofinantarea proiectelor din fonduri europene, aflate in derulare.

Reprezentantii administratiei locale au refuzat sa comenteze aceasta situatie si sa precizeze cum anume urmeaza sa fi cheltuiti banii respectivi. În schimb, deputatul PNL Sorin Nacuta, unul dintre sustinatorii lui Ludovic Orban a spus pentru BIT TV considera ca si de acesta data judetele din Ardeal au fost favorizate, in timp ce Iasul a ramas in coada listei. Parlamentarul pascanean admite ca sustinatorii premierului au fost avantajati.

Judetul Iasi a primit in total 20,4 milioane de lei, cu mult mai putin decat alte judete din tara, in contextul in care presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, in calitate de presedinte al organizatiei judetene a PNL a anuntat public ca il sprijina pe Ludovic Orban. Banii au fost impartiti la fel de inechitabil. Cate 300 000 lei in localitatile cu primari liberali in timp ce orasele Harlau si Targu Frumos, conduse de primari PDS-iști, au primit cate 100 000 lei. In mod surprinzator municipiul Iasi nu a primit niciun leu, desi a solicitat 30 de milioane de lei, iar primarul Mihai Chirica a fost printre sustinatorii actualului premier.

Mentionam ca, la ultima rectificare bugetara, municipiul Pascani a primit de la Guvernul Romaniei 1,57 milioane lei, in mare parte din impozitul pe venit si doar 32 000 lei pentru despagubiri, din fondul special pentru calamități.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI