22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Circulația rutieră pe la bariera Blageșți va fi interzisă

Primăria Pașcani urmează să închidă porțiunea de drum care face accesul din Drumul Național 28A către Blăgeșți.

Comisia de circulație a luat act de adresa de la Poliția Rutieră prin care administrația locală este înștiințată că accesul în DN 28A de pe porțiunea de drum care face legătura cu strada Avram Iancu nu este autorizat.

Astfel circulația rutieră va fi interzisă până când va fi amenajată o intersecție autorizată.  Măsurile ar urma să fie puse în practică de luni, 11 aprilie.

Discuții referitor la acest subiect au avut loc în ședința Comisiei de Circulație,de vineri 8 aprilie a.c., ora 10.00.

Precizam ca bariera de la Blagesti a fost închisă în anul 2011, în urmă unor accidente rutiere și a fost redeschisă în anul 2013 după ce fostul primar Grigore Crăciunescu a cheltuit din bugetul local cca 1, 4 milioane de lei pentru amenajarea unui drum de legătură. La acea vreme s-a obținut doar avizul de la CFR, nu și de la Direcția Regionale de Drumuri și Poduri Iași. Mai mult, într-un raport din 2013, Curtea de Conturi arată că nu a fost făcută recepția finală a lucrărilor și că sunt necesare măsuri suplimentare pentru exploatarea investiției în deplină siguranță. Inspectorii au solicitat documente justificative pentru cheltuirea banilor și recuperarea prejudiciilor, în contextul în care o parte din lucrări au fost făcute fără temei legal și pe terenurile unor cetățeni.

De atunci și până acum reprezentanții adminsitratiei locale au încercat să găsească o soluție pentru rezolvarea problemei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow