0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Cîmpeanu: Testele de salivă vor ajunge în școli cel târziu săptămâna viitoare. Toți elevii vor fi testați, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seară, la Digi 24, că au fost semnate contractele pentru achiziția testelor anti-Covid-19 pe bază de salivă care ar urma să intre în școli vor veni în cinci zile, urmând că cel mai probabil, de săptămâna viitoare toți elevii vor fi testați, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați anti-Covid-19.

„S-au semnat vineri contractele subsecvente, după ce la începutul săptămânii trecute s-au semnat acordurile cadru pentru cele trei loturi. Contractele subsecvente sunt semnate, cei care au câştigat licitaţia au la dispoziţie între una şi cinci zile pentru a depune scrisorile de garanţie bancară. Nu ai controlul dacă o să depună într-o zi sau în cinci zile. Dacă depun, de exemplu, mâine, poimâine contractul începe să se execute”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că primul lot de teste de salivă ar urma să ajungă cel mai probabil în unitățile de învățământ la începutul săptămânii viitoare.

„Termenul de livrare pentru lotul unu este între una şi cinci zile. Deci, le putem avea miercuri, le putem avea joi, le putem avea vineri, le putem avea săptămâna viitoare, luni. Aşteptarea mea este, aşa cum am primit informaţia, la finalul acestei săptămâni.Dar, se poate foarte bine să fie şi luni, marţi, la începutul săptămânii viitoare”, a menţionat ministrul interimar al Educaţiei.

El a declarat că toţi elevii vor fi testaţi, indiferent dacă sunt sau nu sunt vaccinaţi anti-Covid-19.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că metoda de recoltare este una simplă, putând fi efectuată și de personal non-medical, respectiv de către cadrele didactice, acolo unde nu există personal sanitar în școli.

sursa gândul

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow