15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

CFR expropiaza Piata Garii, pentru extinderea zonei de siguranta

Municipiul Pascani ar urma sa ramana fara Piata din fata Garii. Conducerea Primariei a fost luata prin surpridere de o solicitare de expropiere a terenului respectiv. Procedura a fost declansata de statul roman prin intermediul unei firme specializate, in interesul CFR-ului iar zilele trecute administratia locala a fost instiintata. Anuntul a fost facut de primarul Marius Pintilie in cadrul conferintei saptamanale de presa. Edilul sustine ca nu stie cu exactitate pentru ce va fi folosit terenul respectiv si ca va solicita lamuriri suplimentare, dar ca au fost anuntate lucrari de modernizare la calea ferata pentru cresterea vitezei de rulare. Asta implica, cel mai probabil, si marirea zonei de siguranta.

Zona din fata cladirii Garii face parte din domeniul public al municipiului. Aici sunt amenajate statiile pentru autobuze si taxiuri si un spatiu verde cu un chiosc care functioneaza ilegal. Hotararea Consiliului Local prin care s-a luat acesta decizie a fost contestata de mai multe ori in instanta, de CFR ,pe motiv ca o parte din teren ar fi al Garii. Au fost trei procese din care Primaria Pascani a castigat doar doua.
Mentionam ca pe rolul Judecatoriei Pascani se afla inca un proces deschis la sfarsitul anului trecut de Regionala CFR Iasi. Primaria municipiului a fost reclamata in vederea modificatii Cartii Funciare. In zona respectiva fosta administratie a intentionat amenajarea unui parc dar demersurile au fost blocate din cauza chioscurilor, unul dintre ele fiind desfiintat intre timp. Tot acolo conducerea Garii a solicitat amplasarea unei locomotive vechi cu aburi, reconditionata si expusa in apropierea peronului.

Sursa foto: www.primariapascani.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow