23 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022

Cum poți avea grijă de mașina ta electrică în mod corect? (P)

În ziua de astăzi se pune din ce în ce mai mult accent pe sustenabilitate și pe protejarea naturii înconjurătoare. Acesta este, desigur, un aspect foarte important, mai ales avand în vedere schimbările climatice cu care ne confruntăm. Tehnologia avansează și ea în aceeași direcție, motiv pentru care se ia în considerare construirea unor variante ecologice la absolut toate obiectele de care omul nu se poate lipsi în viața sa cotidiană. Unul dintre acestea, pentru multe persoane, este mașina.

         Mașinile electrice primesc din ce în ce mai mult teren și mai multă considerație din partea șoferilor. O mașină electrică, pe lângă beneficiul de a fi prietenoasă cu mediul, ecologică, are marele avantaj de a fi mult mai ușor de întreținut, în comparație cu mașina clasică, ce funcționează pe combustibil costisitor. Însă este foarte important să îți protejezi mașina electrică din momentul în care ai achiziționat-o și cum poți face asta mai bine dacă nu prin intermediul asigurărilor?

Iată ce tipuri de asigurări ar trebui să deții pentru mașina ta electrică astfel încât să poți avea grijă de ea în mod corect:

RCA

   În cazul asigurării RCA, orice șofer știe că este una obligatorie. Într-adevăr, aceasta este și foarte utilă, dar problema acestei asigurări trebuie studiată puțin mai atent. Motivul este foarte simplu: cea mai ieftină asigurare RCA nu este și cea mai bună! analizează bine ofertele înainte a achiziționa una. În plus, este foarte important să studiezi cu atenție excluderile din contractul de asigurare. O asigurare RCA nu te va ajuta la nimic dacă accidentul este făcut de către un șofer aflat în stare de ebrietate, dar nici în caz de pagube în urma unor catastrofe naturale, răscoală sau război.

CASCO

         În continuarea asigurării RCA trebuie să vină cea facultativă CASCO. Realitatea este însă că, această asigurare este mai degrabă obligatorie pentru mândrii deținători ai unei mașini electrice scumpe. Un exemplu este iubita Tesla Model 3 care nu merită depravarea de CASCO. Prețul pentru asigurarea CASCO Tesla Model 3 nu este unul foarte piperat, rămânând în jurul sumei de 1000 de euro pe an, cu franșiza inclusă. Astfel, poți fi sigur că deții o mașină electrică a cărei protecție este maximizată.

ASISTENȚA RUTIERĂ

         Deși nu toată lumea recurge la asistența rutieră, acesta este un serviciu extrem benefic. Pe lângă asigurarea CASCO la preț de RCA, asistența rutieră va fi cel mai bun prieten al șoferului în bucluc. Poți afla însă mai multe despre asigurarea CASCO auto pe site-ul celor de la Asigurari Contactless și vei fi complet informat. În cadrul asistenței rutiere, costurile sunt foarte reduse. Aceasta poate fi o motivație tentantă pentru mulți șoferi. Ideea de bază este că în cazul producerii unui accident, aplicația aferentă va calcula toate costurile și daunele, ușurând și ameliorând experiența negativă a șoferului. Citește mai multe despre acest serviciu și vei vedea cât de util este.

         În concluzie, pentru a deține o mașină electrică în deplină siguranță trebuie să îți achiziționezi un pachet complet de servicii care să îți protejeze automobilul la fel de bine precum protejează acesta mediul. Nu uita faptul că este mult mai convenabil să plătești o asigurare decât să plătești singur daunele!

Sursa: unsplash.com

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow