28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Ce sunt alimentele funcționale și cum ne pot îmbunătăți imunitatea împotriva COVID-19

Până când vom beneficia cu toţii de un vaccin, medicii spun că avem la îndemână modalităţi prin care ne putem îmbunătăţi sistemul imunitar.

Ba chiar unele alimente vor fi îmbogăţite pentru a putea reduce riscul de infectare cu coronavirus.

Alimentele funcţionale – precum produsele lactate fermentate şi merele cu antioxidanţi – alături de un aport zilnic de vitamina D, indiferent de vârstă, ne pot fi de ajutor, spun specialiştii. Atenţie însă, o alimentaţie echilibrată rămâne de bază.

Alimentele funcţionale sunt o combinaţie între medicament şi aliment, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic. O combinaţie care ne poate ajuta mult pe timp de pandemie.

Mihaela Bilic, medic nutriționist: “Este în lucru şi ştiu din surse foarte sigure, un produs, un aliment funcţional, care va avea efect de protecţie împotriva COVID.”

Este vorba despre iaurtul cu lactoferina, fabricat chiar în România, cu protecţie antivirală şi antimicrobiană. Lactoferina este o proteină din lapte şi este folosită ca supliment alimentar încă din anii ’60. În prezenţa lactoferinei, virusurile şi agenţii patogeni nu se mai multiplică şi, deci, nu mai creează boală, explica Mihaela Bilic.

De altfel, în prezent, sunt pe piaţă o serie de alte alimente funcţionale. În magazine găsim, de pildă, mere îmbogăţite cu antioxidanţi, create în Elveţia.

Un astfel de măr are de peste 20 de ori mai mulţi antioxidanţi decât unul normal. Sunt însă şi alte alimente funcţionale, care ne ajută să avem un sistem imunitar pregătit. De exemplu, iaurtul cu melatonină ori iaurtul din lapte de vacă bogat în colastră, adică muls imediat după naşterea viţeilor.

Esenţială sistemului imunitar este vitamina D, pentru că reglează răspunsurile inflamatorii, în prezenţa unui agent infecţios. Ne trebuie, zilnic, peste 1.000 de unităţi internaţionale de vitamina D, spun specialiştii.

Şi nu în ultimul rând – proteinele din carne, ouă sau peste şanţ ″caramizi″⁣ pentru sistemul nostru imunitar, aşa că nu trebuie să le evitaţi.

Sursa Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow