5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Cât și cum puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care necesită gesturi medicale efectuate de personal medical calificat, dar starea dumneavoastră nu necesită internare, puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijiri la domiciliu. Evident, acest tip de asistență medicală se poate face doar la recomandarea medicului.

”Un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu pe durata pe care o stabileşte medicul care a făcut recomandarea, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri, în ultimele 11 luni și în mai multe etape (episoade de îngrijire). Un episod de îngrijire este de maxim 15 zile, respectiv maximum 30 de zile pentru situaţiile justificate medical de către medicul care face recomandarea”, a explicat Dr. Ec. Radu Țibichi, Președintele Casei de Asigurări de Sănătate Iași (CAS).

Pentru a beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, în primul rând, pacientul trebuie să obțină o recomandare medicală, aceasta putând fi  prescrisă de medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv de  medicii de familie, dar şi de către medicii de specialitate din spitale, la externarea asiguraţilor, toți acești medici fiind în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate.

Recomandarea pentru îngrijiri medicale la domiciliu este acordată de medici ţinând seama de starea de sănătate a asiguratului şi de statusul de performanţă ECOG ( 3 și 4)  al acestuia și va  cuprinde periodicitatea/ritmicitatea serviciilor recomandate precum și diagnosticul stabilit.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow